fbpx
Društvo Izdvajamo

Pivarska i Tri česme u Kotlujevcu u novom ruhu (FOTO)

FOTO: Facebook / Zaječarska inicijativa

U saradnji sa fondacijom „Iskorak“, članovi Mesne zajednice „Kotlujevac“ oktobra 2019. godine prijavili su se na konkurs za uređenje javnih prostora u mesnim zajednicama. Prilikom glasanja za izbor ideje za uređenje javnih površina, meštani Kotlujevca odlučili su se za uređivanje Pivarske i Tri česme, koje su minulih dana uspešno uređene.

Prostor oko poznate “Tri česme” u naselju Kotlujevac do nedavno je izgledao ovako…

FOTO: Facebook / Zaječarska inicijativa

Međutim, u saradnji sa Petom mesnom zajednicom “Kotlujevac” i građanima pomenutog naselja kod “3 česme” je okrečena fasada objekta, obojena betonska konstrukcija, ofarbane su klupe i napravljena i postavljena tabla za obaveštavanje.

“Početkom oktobra uputili smo poziv svim zainteresovanim građanima da daju predloge za sređivanje javnih površina u onim mesnim zajednicama u kojima žive, kako bismo im u okviru akcije “Vitalne ideje” donirali sredstva za realizaciju ideja i ciljeva”, kažu u Zaječarkoj inicijativi.

Kod “Pivarske česme” postavljene su klupa i dve kante za smeće.

FOTO: Facebook / Zaječarska inicijativa

Podsećamo, za uređenje česama krajem novembra 2019. godine glasala su 33 žitelja Kotlujevca, od 55 koji su se odazvali pozivu Saveta mesne zajednice.

U drugom planu ostalo je uređenje platoa ispred stambene zajednice A5, kao i uređenje platoa ispred Doma Kulture.

Za realizaciju izglasanih ideja obezbeđena je finansijska podrška je po 140.000 dinara.

Dodaj komentar