fbpx
Društvo

Petar Vasiljević novi predsednik Đačkog parlamenta u zaječarskoj Gimnaziji

Petar Vasiljević, učenik trećeg razreda zaječarske Gimnazije izabran je u ponedeljak, 1. aprila za novog predsednika Đačkog parlamenat. Uz izlaznost od preko 54% glasača, punoletnih Gimnazijalaca Vasiljević je sa 76 osvojenih glasova nadmašio svoje protivnike Petra Milanovića, Darka Kumanovića i Hristinu Veljković.

Nakon što su ispoštovali izbornu proceduru u ponedeljak, 1. aprila u zaječarskoj Gimnaziji održani su izbori za predsednika Đačkog parlamenta.

Izbor čini se nije bio ni malo jednostavan jer su se na glasačkom listiću našla četiri kandidata, a sa najviše osvojenih glasova za novog predsednika Đačkog parlamenta izabran je Petar Vasiljević, učenik odeljenja III-4.

Vasiljević je sa 76 osvojenih glasova nadmašio svoje drugoplasirane kolege Petra Milanovića i Darka Kumanovića, koji su osvojili po 51 glas, i trećeplasiranu Hristinu Veljković sa osvojenih 16 glasova.

FOTO: gimza.edu.rs

Glasanje za predsednika je imalo formu pravog glasanja, a pravo glasa imali su svi učenici Gimnazije.

Izlaznost na ovogodišnjim izborima za Đački parlament bila je preko 54% glasača, a izborni rezultati proglašeni su u Omladinskom centru uz mini koncert Milice Anđelić i Branka Grbića.

FOTO: gimza.edu.rs

Profesorka nemačkog jezika Aleksandra Stojanović je svojim nastupom zatvorila veče.

FOTO: gimza.edu.rs

Podsećamo, Đački parlament Gimnazije Zaječar je osnovan školske 2002/2003. godine. Tokom svog rada, Đački parlament je sarađivao sa organizacijama poput Unije Srednjoškolaca Srbije, ACCD- Asocijacija za kreativnu komunikaciju i debatu, Udruženje za razvoj građanskog vaspitanja i obrazovanja za demokratiju, ZI – Zaječarska inicijativa, Omladinski klub 019, Centar za promociju nauke…

Dodaj komentar