fbpx
Društvo

Otvorena kapija gradskog bazena

FOTO: youtube.com/printscreen/zajecar.info

Gradski bazen na zaječarskoj Kraljevici otvoren je danas, i time je ovogodišnja sezona kupanja zvanično počela. Temperatura vode je 23 stepena, a pravi užitak se tek očekuje narednih dana, kada će temperature vode, zbog najavljenih visokih temperatura, dostići 25 stepeni. Danas oko podneva, na bazenu je bilo najviše đaka koji su na raspustu, a ulaz je za sve posetioce bazena, prvog dana otvaranja, besplatan.

Ove sezone, bazen radi po izmenjenom pravilniku, pa je tako, u cilju prevencije širenja korona virusa, broj posetilaca ograničen na 500. Takođe, svaki posetilac bazena je morao da prođe dezinfekcionu barijeru, a tako će biti i u buduće. Na samom ulazu u bazen, radnici „Timok održavanja“ će svakom posetiocu uručiti flajer sa detaljnim uputstvima o pravilniku rada gradskog bazena.

Iz JKP „Timok održavanje“ podsećaju, da je obaveza posetilaca da se striktno pridržavaju socijalne distance od metar i po, a ova mera se jedino ne odnosi na roditelje ili staraoce sa maloletnom decom. Posetioci koji ne budu primenjivali mere propisane pravilnikom, biće udanjeni sa istog.

„Timok održvanje“ će preduzeti sve higijenske mere koje se odnose na dezinfekciju bazena, posebno ležaljki, dok će proveru ispravnosti vode, Zavod za javno zdravlje „Timok“ vršiti jednom u nedelju dana, a ne u deset, kako je ranije bilo predviđeno.

Tokom sezone kupanja, dnevna ulaznica će koštati 150 dinara, nedeljna će iznositi 900, dok je za decu do sedam godina, ulaz besplatan.

Prijave za Školu plivanja su u toku, a cena je 3.000 dinara.

Radno vreme bazena je svakog dana od 11.00 do 19.00 sati.

izvor: timokodrzavanje.rs

Dodaj komentar