fbpx

TU SU ZA ONE KOJIMA JE POMOĆ NAJPOTREBNIJA! Zaječarski Crveni kst i kompanija „Tekijanka“ sklopili Sporazum o saradnji!

Preporuka:

Spisak prodavnica za snabdevanje lica preko 65 godina za nedelju 29.03.2020. godine

Spisak prodavnica za snabdevanje lica preko 65 godina koje će u nedelju 29.03.2020. godinе raditi u periodu od 03.00...

U zaječarskom Domu zdravlja otvoren „respiratorni centar“: O broju obolelih i dalje niko ne želi da govori

Osim potvrđena dva slučaja zaraženih korona virusom u Zaječaru preko  zvaničnog sajta Ministarstva zdravlja, minulih dana niko od nadležnih...

Stigle maske u zaječarskim apotekama: Ogromni redovi, solidarnost izostala

Posle više nedelja tokom kojih je bilo nemoguće kupiti maske za zaštitu od virusa, njih je danas bilo moguće...
- Reklama -

O tridesetogodišnjem Bobanu Jankoviću iz Male Jasikove, koji živi na ivici egzistencije sa oslabljenim vidom i dijabetesom,  već smo pisali i upoznali vas sa njegovom pričom.

Zatekli smo ga bez hrane, struje, vode, ogreva za zimu ali i bez novca za kupovinu injekcija i lekova koje su mu neophodne za život.

Danas je njegova situacija nešto drugačija.

Naime, Gradska uprava, Kompanija „Tekijanka“ i zaječarski Crveni krst su se udružili i pomogli Bobanu koji sada može da se pohvali boljim zdravstvenim stanjem ali i voljom za životom jer ipak nije napušten i zaboravljen.

„Zahvalio bih se ljudima iz Gradske uprave, Crvenog krsta, ljudima iz Tekijanke koji su mi pomogli.

Bukvalno su mi spasili život, kao što i sami znate.

Samo mogu da im se zahvalim iz sveg srca na ukazanoj pomoći i nadam se da će da bude još bolje.

Primio sam prvi deo terapije, od šest injekcija koliko su mi potrebne, primio sam prve dve, kako bi se slepilo zaustavilo.

Injekcije neće u potpunosti da reše moj problem ali će u svakom slučaju da poboljšaju zdravstveno stanje.

Biće bolje, nadam se“, rekao je Boban.

radiomagnum.rs

Boban se pre nekoliko meseci obratio za pomoć lokalnoj samoupravi, međutim, tada nije imao nijedan zvaničan dokument na osnovu kog bi mogao da se odobri novac za kupovinu injekcija.

Ipak, Gradska uprava je tada, preko Centra za socijalni rad isplatila jednokratnu pomoć i obezbedila prevoz do Niša kako bi obavio sve neophodne preglede.

„Boban Janković se pre mesec, dva obratio gradonačelniku grada Zaječara i mi smo mu organizovali jedan prijem, gde je on sa svojim problemom, kako sa svojim materijalnim stanjem, tako i zdravstvenim, upoznao rukovodstvo grada Zaječara.

On nam je objasnio da duži niz godina boluje od dijabetesa i da mu je dijabetes prouzrokovao mnoge zdravstvene probleme, uključujući i oštećenje vida, zato su mu injekcije i neophodne.

Pomogli smo mu u smislu prevoza, do Niša, do Kliničkog centra, da obavi sve neophodne provere koje su mu bile potrebne, kako bi se ustanovilo njegovo opšte zdravstveno stanje.

Par puta nam se Boban obratio, pa smo odlagali jer je imao neke probleme oko zakazivanja pregleda, mi smo i u tom smislu pomogli  oko zakazivanja i prevoza.

Nakon dva, tri dana od kako je Boban došao kod nas, iz poslovnih razloga su Zaječar posetili predstavnici „Tekijanke“ gde smo i njih upoznali sa njihovim problemom.

Oni su izašli u susret, finansirali hranu za Bobana i prihvatili su tu obavezu da finansiraju i neophodne injekcije.

Primio je već dve injekcije, to je finansirala optika „Maja“ iz Niša a ostatak će predstavnici Tekijanke.

Grad Zaječar će uvek da pomogneBobanu i ostalim sličnim slučajevima, bilo u smislu prevoza, finansijskom smislu, koliko god budemo u mogućnosti“, naglasila je Sunčica Lalić, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

radiomagnum.rs

Prema rečima Danijele Caranović, PR menadžera kompanije „Tekijanka“, ovo je jedna veoma lepa akcija započeta od strane Gradske uprave  i Crvenog krsta Zaječar i Tekijanka se rado pridružila oakvoj humanoj akciji.

„Imam utisak da je najlepše kad svi zajedno radimo i damo doprinos i onda su rezultati najbolji. Mogu da pohvalim inicijativu Gradske uprave i Crvenog krsta što su u nama prepoznali mogućnost da ćemo sigurno pomoći ukoliko nam se obrate i Zaječarci imaju priliku da nas upoznaju ne samo iz ugla trgovac-kupac već i sa neke druge, pre svega, ljudske strane.

Što se tiče Bobanovog slučaja, s obzirom na to da se radi o mladom čoveku kome je neophodna pomoć zdravih namirnica, pre svega, mi smo se od srca priključili toj akciji i za početak ćemo napraviti ugovor sa Crvenim krstom da im pomognemo šest meseci, do aprila, sledeće godine, da svaki mesec Boban ima zdrave i kavalitetne namirnice iz prodajnih objekata „Tekijanke“, pošto sada imamo objekat i ovde u Zaječaru, eto prilike da se tu i kupuje na Tekijankin račun.

Sa druge strane učestvujemo i u kupovini lekova i injekcija u vrednosti od 100 hiljada dinara, kako bi Bobanu spasili vid“, istakla je Danijela.

radiomagnum.rs

Crveni krst Zaječar, Gradska uprava i Tekijanka su već ranije obezbedili 70 artikala namirnica za Bobana koje su propisali u zaječarskom Zavodu za javno zdravlje „Timok“ a koje bi Boban, kao dijabetičar, trebalo da konzumira. To se nastavlja i u narednom periodu.

„Tekijanka je već pre mesec dana obezbedila 70 artikala zdrave hrane za Bobana, tada smo morali da idemo u Knjaževac, pa je sada izuzetna čast što je u našem gradu otvorena Tekijanka i što ćemo opet dobiti sličnu donaciju“, istakao je Vlada Marković, sekretar Crvenog krsta u Zaječaru.

On je naglasio da je izuzetno ponosan na Sporazum o saradnji između Crvenog krsta i Tekijanke koji je potpisan u prostorijama Crvenog krsta protekle nedelje, jer će na osnovu njega biti realizovane brojne aktivnosti u vidu podrške ljudima u našem gradu, kojima je pomoć potrebna.

preuzeto: Magnum Radio

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: