fbpx
Društvo Izdvajamo

Očišćeno korito reke Crni Timok u Zaječaru

FOTO: zajecar.info

U Zaječaru, na Popovoj plaži, organizovana je akcija čišćenja dela korita reke Crnog Timoka. U ovoj akciji učestvovalo je dvadesetak zaposlenih u JKP „Timok održavanje“ i JКP „Vodovod“. U akciji čišćenja učešće je uzelo i nekoliko ribolovaca, kao i ljubitelji prirode.

Učesnici akcije iskoristili su lepo vreme i očistili deo korita reke, pri čemu su izvukli veliku količinu trave.

Vice Lalić, v.d. direktora JКP „Timok održavanje“ je istakao da je ovo prva akcija čišćenja dela korita reka Crnog Timoka ove godine. Prema njegovoj oceni, ovakve akcije koje su realizovane prethodnih godina, pokazale su se kao odlične.

„Ovo je jedno od nekoliko kupališta koje naši Zaječarci koriste tokom letnjih meseci, pa je značaj današenje akcije utoliko veći. Ovakve akcije su se sprovodile i ranijih godina. Akcije su se pokazale kao korisne, jer je korito reke prepuno algi i trave, što onemogućava kupanja onih koji ovde dolaze, a samim tim šalje i ružnu sliku ovog dela plaže“, rekao je Lalić.

Lalić je dodao da se uporedo sa kupalištem na Popovoj plaži, nekoliko puta nedeljno sređuje i drugo kupalište na Timoku „Vanjin jaz“.

FOTO: zajecar.info

1 komentar

Dodaj komentar