fbpx
Društvo Izdvajamo

Novi put za meštane Vratarnice, Zagrađa, Marinovca i Vrbice

Meštani Vratarnice, Zagrađa, Marinovca i Vrbice Meštani skoro 50 godina čekali su na rekonstrukciju lokalnog puta koji povezuje ova zaječarska sela. Prethodnih meseci asfaltom je presvučeno 23 kilometra puta, za šta je izdvojeno oko 163 miliona dinara. Ostalo je da se uradi još oko kilometar i po puta, kako bi ova deonica za saobraćaj mogla svečano da bude otvorena do 21. septembra, pred slavu Grada Zaječara.

Rekonstruisan lokalni put Vratarnica-Zagrađe-Marinovac-Stubal-Vrbica, u dužini od 23 kilometra, čiji se radovi privode kraju, u utorak, 18. septembra obišao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima.

Prema njegovim rečima u ovu deonicu puta uloženo je oko 163 miliona dinara, od čega je 101 miliona obezbedio Grad Zaječar, a 62 miliona Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture.

Do kraja radova za presvlačenje asfaltom ostala je još deonica od kilometar i po, koju će do 21. septembra završiti radnici JP “Štrabag” d.o.o, kako bi put svečano mogao biti otvoren pred gradsku slavu, najavio je gradonačelnik Ničić.

“Mislim da je Štrabag ovog puta odlično odradio posao. Vidim da su ljudi prezadovoljni. Na nama je da meštanima ova 3-4 sela poboljšamo kvalitet života.

Mi kao lokalna samouprava možemo da tražimo da neko otvori prodavnice. Mislim da će jedna prehrambena prodavnica ubrzo biti otvorena u Marinovcu, kako bi njeni meštani imali redovno snabdevanje namirnicama”, rekao je Ničić prilikom obilaska radova.

Ničić se nada da će država uskoro početi da razmišlja kako da u ova sela u kojima žive mahom staračka domaćinstva vrati medicinske sestre. Jer je Zaječar kao grad, kako kaže, spreman da opremi ambulante po zahtevanim standardima.

 

Dodaj komentar