Društvo

NOVA GRADSKA VLAST! Stefan Zankov novi – stari predsednik Skupštine grada (VIDEO)

stefan zankov
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'
Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Zaječara izabrano je novo rukovodstvo Skupštine, ali i gradonačelnik, zamenik gradonačelnikka kao i gradski većnici.

Za predsednika Skupštine grada sa 34 glasova ZA izabran je Stefan Zankov.

Na predlog Boška Ničića za predsednika Skupštine grada Zaječara izabran je Stefan Zankov. Kako je rekao Boško Ničić, Zankov je predložen na osnovu njegovog dugogodišnjeg političkog iskustva što ga i najbolje kvalifikuje za ovu poziciju. Inače, on je predložen i prema dogovoru onih koji čine ovu skupštinsku većinu, a to su Pokret “Živim za krajinu”, Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Pogledajte govor Boška Ničića:

Predstavnici opozicije iz redova odbornika sa izborne liste Dr Nenad Ristović – Pobeda za naš grad, oštro su kritikovali novu koaliciju ali i predloženog kandidata za predsednika Skupštine.

Miloš Stojadinović je naglasio da ne može da prihvati kandidaturu Stefana Zankova i da odbornička grupa kojoj on pripada neće glasati za ovaj predlog. Najveća zamerka bila je i pitanje usmereno ka Bošku Ničiću, da kako je proteklih par godina pričao o Zankovu i tokom kampanje, a sada tog istog čoveka hvali i predlaže ga za navedenu funkciju…

Pogledajte govor Miloša Stojadinovića:

Ničić je odgovorio da je očekivao ovakav start opozicije, kao i da je to njihovo legitimno pravo da kritikuju.

Nenad Ristović  je istakao da su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije izgubili izbore, da im narod nije dao poverenje i da je to rezultat izbora održanih 23. aprila, ali je većina formirana zbog vlasti po svaku cenu!

„Došli smo da izaberemo prvoga među nama. Prvi ne mora značiti i da je najbolji, ali pruža mu se mogućnost da postane dovoljno dobar jer će voditi najviše zakonodavno telo. Time njegova odgovornost postaje veća, a naša obaveza da ga uvažavamo jasna. Zankov je pokušao da sakrije mnoge stvari zarad stranke i toga da je vojnik partije. Zato ne možemo dati podršku takvom kandidatu“ – dodao je Ristović.

Pogledajte govor Nenada Ristovića:

Za zamenika predsednika Skupštine grada Zaječara izabran je, na predlog Boška Ničića, Boban Kostić, za sekretara Skupštine grada Zaječara, na predlog Stefana Zankova, izabran je Miljan Milovanović, dok je za zamenika sekretara Skupštine grada Zaječara izabran Marko Minić.

Nakon ovih tački dnevnog reda, prešlo se na glasanje objedinjene tačke koju je predložio Stefan Zankov, a koju su činile izbor gradonačelnika grada Zaječara, zamenika gradonačelnika grada Zaječara i članova Gradskog veća grada Zaječara. (čitajte u posebnoj vesti klikom ovde)

Dodaj komentar