fbpx
Servisne informacije

Otežano kretanje vozila kroz Timočku krajinu zbog snega

Na putevima u Srbiji danas će biti snega do pet centimetara, a mogući su poledica i magla, upozoravaju Putevi Srbije i preporučuju opreznu vožnju, kao i da se ne kreće na put bez zimske opreme.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta i A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara, navodi se u izveštaju o stanju na putevima.

Na državnim putevima II prioriteta i B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta i C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja, Zaječara.

Deonice na kojima ima snega su:

 

I B-33, Granica PZP Požarevac/Zaječar (Majdanpek) – Negotin – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-34, Granica PZP Požarevac/Zaječar (Golubac) – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem 35, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-35, granica RUM/SRB (brana HE Đerdap 1) – Vratarnica, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-36, Paraćin – Boljevac – Zaječar – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm
I B-37, Selište – Bor – Zaječar, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-165, Zaječar – Zvezdan, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-35, Vratarnica – Knjaževac – Svrljig (Popšica), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

 

 

Napomena za Zaječar: Sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B – 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Na državnom putu I B – 36, na deonicama: Donja Mutnica (km 12+700), Krivovirsko brdo (km 26+800) Mirovo (km 44+850), na putu I B – 35 Grljan-Vratarnica (km 126+250), na državnom putu II A -219, na deonici od km 6+650 do km 6+900 ( u blizini Dobrog polja ), na putu II A -169 Zaječar-Lasovo ( km 74+950 ), i na putu II A -218 Boljevac-Sokobanja ( km 3+882 )koje se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Magistralni gasovod, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 m do 300 m.

Putevi Srbije zbog najavljenih niskih temperatura ukazuju da postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, saopštili su Putevi Srbije, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije navod da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

To preduzeće savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

 

Dodaj komentar