fbpx
Hronika

NASTAVLJENO SUĐENJE SAŠI MIRKOVIĆU I MILENI TRAJKOVIĆ: Saslušan brat Danice Drašković, vlasnik kompanije koja je isporučila paketiće!

Saslušanjem svedoka u petak, 10. novembra u 10 sati i 30 minuta u Osnovnom sudu u Zaječaru nastavljen proces u postupku protiv Saše Mirkovića i Milene Trajković.

Tog dana saslušan je svedok Goran Bošković iz Beograda, vlasnik firme „OFY kompani“ koja je Gradu Zaječaru isporučila novogodišnje paketiće. Inače reč je o rođenom bratu Danice Drašković,supruge lidera SPO-a Vuka Draškovića.

Bošković je na saslušanju izjavio da je njemu inicijalni poziv uputio Saša Mirković, koji ga je uputio na Milenu Trajković, te da se komunikacija dalje odvijala mejlovima.

„ Postojao je prvi, inicijalni poziv.

Pozvao me je Mirković i uputio me na Milenu Trajković, nakon čega sam sve detalje oko tog posla ja prebacio na direktora firme Dragana Marinkovića.

Paketiće je poručila Milena Trajković, mejlovima se odvijala komunikacija.

Bilo je više ponuda putem mejla i jednu od njih je Trajković prihvatila i količinski i vrednosno putem mejla, kasnije se samo obavljala realizacija.

Milena Trajković nam nikada nije dala uputstva kojim firmama treba da fakturišemo paketiće.

Ona nam je dala uputstva za firme, kada je nastao problem.

Po njenim instrukcijama mi smo fakturisali jedan deo paketića tim firmama i jedan deo tih firmi je platio.

Ne mogu da se setim koje su firme platile, ali je to nešto manji iznos od milion dinara“, izjavio je svedok Goran Bošković.

Na pitanje sudije čime se bavi i da li je uobičajeno da se takva isporuka vrši bez ugovora, svedok Goran Bošković je odgovorio da je diplomirani ekonomista, da je u privredi preko 20 godina, kao i da nije imao sumnje da će paketići biti plaćeni.

„ Moja firma ima reference u poslovima isporuke paketića i nije moje da znam da li je u konkretnom postupku sprovedena javna nabavka.

Budući da sam trgovac, meni je u interesu da sklopim posao i nisam imao sumnju da će paketići biti plaćeni.

Budući da sam radio i sa drugim gradovima, pa i ministarstvima nismo zaključili nikakav kupoprodajni ili drugi ugovor“, naveo je svedok Bošković.

On je na saslušanju rekao i da je Sašu Mirkovića poznavao godinu, godinu i po dana, vrlo površno, da se nikada nije čuo sa gradonačelnikom i da čak ni ne zna ko je u to vreme bio gradonačelnik, i ponovio da nikada nije bilo sumnje da će sve biti plaćeno jer je budžetska ustanova garancija plaćanja.

„ Da me je zvao bilo ko drugi, zvao se Marko Marković ili Petar Petrović, do realizacije posla bi došlo“, rekao je Bošković.

Sud je u petak doneo rešenje da se na narednom glavnom pretresu neposredno sasluša veštak Novica Jovanović, kao i direktor OFY Compani Dragan Marinković. Takođe, zatraženo je da se od Gradske uprave pribavi predmetni izveštaj koji se odnosi na rešenja o apropriacijama gradonačelnika Velimira Ognjenovića, na osnovu kojih su izvršena  plaćanja spornih paketića, skoro milion dinara.

Odbrana Saše Mirkovića predložila je ponovo ukidanje kućnog pritvora za svog branjenika i vraćanje putne isprave, uz polaganje jemstva.

Ovaj predlog Tužilaštvo nije prihvatilo, jer smatra da i dalje postoje razlozi da Saša Mirković ostane u kućnom pritvoru.

Konačnu odluku o ovoj meri doneće vanraspravno veće suda, a glavni pretres biće nastavljan 1. decembra u 10 sati i 30 minuta.

Dodaj komentar