fbpx

Najbolje rešenje za hladne dane je grejanje na pelet

Preporuka:

Disko veče u Omladinskom centru

Prvi put u Omladinskom centru disko veče, pod nazivom "Mile voli diskont". U petak, 15. novembra, Omladinski centar u Zaječaru...

Bez struje stanovnici dela ulice Miloša Obilića

Zbog radova na mreži u četvrtak, 14. novembra bez napajanja električnom energijom biće potrošači u Zaječaru u ulici Miloša Obilića...

Novi Pub quiz u Omladinskom centru

Nakon projekcije španskog filma "Na razmeni", u Omladinskom centru biće održan još jedan kviz znanja. Pobedom ekipe "Đorđe David" u...
- Reklama -

U Srbiji je grejanje na pelet  najpraktičnije, jer je pelet široko dostupan i povoljan, dok veliki broj kuća ima ugrađene dimnjake. Ekonomično i efikasno rešenje za hladne dane je grejanje na pelet.

Vacsi doo Donja Mutnica – sistemi za grejanje nudi automatizaciju najviše na peletni i gasni program i toplotne pumpe koje su predstavili na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Paraćinu.

Prema rečima, Dejana Stamatovića, vlasnika kompanije „Vacsi doo“ iz Donje Mutnice, ova kompanija uspešno posluju niz godina.

Dejan Stamatović

„Ovo je porodična firma i poslujemo uspešno. Firma postoji već 45 godina.Moj otac se bavio tim poslom,ja sam već nekih 20 godina u poslu uveli smo te novine tu automatizaciju na srpskom tržištu,a cilj nam je da budemo regionalni lideri“, kaže Stamatović.

Grejanje na pelet je jedan od najproduktivnijih vidova grejanja. Pelet se dobija kompresovanjem biomase, najčešće drveta. Osnova za drveni pelet je piljevina, koja je višak u proizvodnji građevinskog materijala i nameštaja. Jednostavno se transportuje, skladišti i koristi, a čak i deca mogu da dodaju pelet u rezervoar kotla, jer je rezervoar hladan.

Kotao na pelet izuzetno se lako čisti, jer pelet ostavlja daleko manje pepela od drveta. Kamini i kotlovi na pelet su veoma popularni poslednjih godina, objašnjava Stamatović.

„Izdvojio bih nešto novo ,nešto što se sada prvi put pojavilo na tržištu najnoviji model Dino 27 to je kamin kotao na pelet sa integrisanom pumpom i posudom. Radi se o sobnoj varijanti kotla za površine do 150 kvadrata i nudi niz prednosti u odnosu na neke druge modele. Kotovi na pelet traju između 10 i 20 godina,kaže Stamatović.

Na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Paraćinu, na kom je učestvovalo više od stotinu izlagača u kategoriji marketinški nastup prvo mesto pripalo je „Vacsi doo“ Paraćin.

Prema rečima Dejana Stamatovića, vlasnika kompanije „Vacsi doo“ iz Donje Mutnice  najbolji brendirani proizvod kojim su se predstavili  je najnoviji model kamin kotla na pelet sa integrisanom pumpom.

Stamatović ističe da je ova kompanija proglašena za jednu od najuspešnijih.

„Dobili smo A+ sertifikat tako da se mi više baziamo na tom društveno odgovornom poslovanju i svi proizvodi zadoivoljavaju ekološke standarde. Naša vizija je da se ide u pravcu automatizacije,ljudi su sve više zauzeti nemaju vremena za čvrtsa goriva i gledamo da smo uvek prvi sa novinama i da razvijamo taj neki novi program“, rekao je Stamatović.

„Vacsi doo Donja Mutnica“ je  cenovno dostupna kako kažu. Instalateri su centralnog grejanja već godinama unazad, a ekipe ove kompanije realizuju projekte manjeg i srednjeg opsega. Završavaju sve delatnosti za kamine, a nude i usluge za izradu kotlarnica. Rade i projekte, kao što su na primjer toplotne pumpe.

O peletu…

Pelet se najčešće prodaje u džakovima težine 15kg, a kvalitetan pelet imaće manji udeo vode i ne sadrži veštačke lepkove, jer je prirodni lepak koji se istiskuje iz drveta tokom kompresije dovoljan da peletu pruži njegov prepoznatljiv cilindrični oblik. U Srbiji raste interesovanje i za agropelet, koji se dobija od sojine slame.

Pogledajte video „Online televizije“:


Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Najbolje iz Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarska biblioteka snižava cenu godišnjeg upisa

Povodom Svetskog dana deteta, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru snižava cenu godišnjeg upisa na 200 dinara. Povodom Svetskog dana deteta, koji će biti obeležen...

Međunarodna saradnja teniskih klubova „AS Timok“ i „Bdin Vidin“

Zaječarski teniski klub ugostio je članove bugarskog teniskog kluba "Bdin" iz Vidina u okviru dogovora o međunarodnoj pograničnoj saradnji dva kluba. Gosti TK "AS Timok"...

„Timočki naučni tornado“ stiže u Zaječar

Festival nauke „Timočki naučni tornado“, pod sloganom „Zamisli sve čuda svuda” održaće se u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Zaječaru u  subotu 30. novembra,...

Zaječarske rukometašice remizirale na domaćem terenu

U okviru 9. kola Superlige Srbije u rukometu, ženski rukometni klub Zaječar 1949, zabeležio je nerešen rezultat. U utakmici odigranoj u subotu, 16. novembra u...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: