fbpx

Na zaječarskom trgu umesto Novogodišnje jelke uskoro nova česma

Preporuka:

Potencijali Zaječara na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara jedinstvene...

U petak izlazi novi broj Zaječarskih VESTI – novine i dalje BESPLATNO!

Novi broj Zaječarskih VESTI, sedmi po redu, izlazi u petak 21. februara, kada će po ustaljenoj praksi 1.250 primeraka...

Negovanje srpsko-ruskih odnosa u Istorijskom arhivu

Istorijski arhiv "Timočka krajina" Zaječar i Centar ruskog geografskog društva u Srbiji priređuju kulturni program posvećen rusko-srpskim odnosima. U okviru...
- Reklama -

Na mestu Novogodišnje jelke od svetiljki, koja godinama krasi zaječarski trg, ove godine naćiće se nova arterska česma. Izmeštanje stare česme sa Trga oslobođenja, dvadesetak metara prema fontani „Majka i dete“ otpočelo je u četvrtak, 21. novembra, a radovi će kako je najavljeno trajati 20-ak dana.

Nova česma koja bi uskoro trebalo da bude postavljena u centru grada je replika stare česme iz 1865. godine sa uklesanim godinama brojnih ratova. Za razliku od stare, ona je izrađena od postojanijeg materijala, monolitnog belog mermera i teška je oko 10 tona.

Aleksandar Marjanović, predsednik udruženja „ZA česme“ iz Zaječara izjavio je da je nova česma dobrim delom urađena, i da bi do kraja novembra trebalo da stigne u Zaječar.

Česmu je izradila firma „Mančić enterijeri“, a vrednost celokupne investicije je oko 5 miliona dinara.

Prema ranijim najavama gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, prostor na Gradskom trgu će, nakon pomeranja česme, samo privremeno biti izbetoniran, do početka potpune rekonstrukcije gradskog trga koju najavljuje za 2022. godinu.

Podsećamo, stara česma neće biti sklanjana sa Trga dok nova ne bude izgrađena.

3 KOMENTARA

  1. Ovo je poduhvat decenije, pomerati česmu 20 metara ulevo je van svake pameti. Ćesmašima neka Boško kupi neku igračku za zamajavanje da ne izmišljajiu gluposti pred izbore.(Moze i neka tvrda igračka jer su odrasli)

  2. Stara česma neće biti sklanjana sa Trga dok nova ne bude izgrađena!!!! reči lažova boška ničića…još jedna laž !!!! LAŽ..LAŽ..I SAMO LAŽ… dokle BRE !!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: