Paraćinski talenti

Mladi Petar Božičić operu zavoleo na časovima muzičkog (VIDEO)

Petar Božičić, gimnazijalac iz Paraćina i učenik paraćinske muzičke škole „Milenko Živković“ briljirao je na prestižnom internacionalnom takmičenju održanom na Siciliji u Italiji, osvojivši u solo pevanju drugo mesto i pehar.

Takmičenja u solo pevanju vrlo su zahtevna, a Božičić, za kog svi tvrde da je izuzetno nadaren, već ima lepu karijeru.

Nagrade je osvajao na svim festivalima na kojima je dosad učestvovao, od domaćih do internacionalnih.

Jedno od najznačajnijih priznanja mu je prvo mesto koje je osvojio na takmičenju „Radmila Bakočević“ u Kragujevcu, gde mu je nagradu uručila lično naša najveća operska diva.

„Volim opere, mjuzikle i pesme koje su teške za izvođenje. Sve je to izazov da se dokažem i pokažem svoje znanje. Sebe vidim kao operskog pevača, jer ću posle gimnazije studirati na muzičkoj akademiji“, naglašava Petar.

Petar peva operske arije, ali i popularne melodije francuskih šansonjera. Zanimljivo je da voli i pop muziku, ali je izvodi na sebi specifičan način.

Potvrda toga je prva nagrada i pehar u pop klasik kategoriji, koju je dobio na internacionalnom takmičenju u Beogradu.

Ovaj izuzetni talenat u muzičkoj školi je u klasi profesorke Suzane Dašić, a odlazak u Italiju omogućen je budžetskim sredstvima po konkursu za projekte u kulturi.

Veliki talenat ništa ne bi vredeo bez svakodnevnog strpljivog rada, a Petar ističe da za takmičenja svakodnevno vežba po nekoliko sati, bez obzira na to da li je radni dan ili vikend.

Iako Petrova porodica ima umetničku „žicu“, Petar je svima poznat po svom dedi, čuvenom paraćinskom staklorescu Draganu Božičiću. Ovaj izuzetni zanatlija slovi za umetnika u svom poslu, baš kao što je to Petar u solo pevanju.

Upoznajte Petra Božićića i iz našeg ugla.

Dodaj komentar