Kultura

Mjuzikl Narodnog pozorišta iz Niša „CIGANI LETE U NEBO“ 2. februara u Zaječaru

Povodom dana Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ , u Zaječaru će, 2. februara, biti izveden mjuzikl „Cigani lete u nebo“ Narodnog pozorišta iz Niša.

Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom.

„Vođen iskustvom u mjuziklima Pozorišta na Terazijama, a posle uspeha mjuzikla Violinista na krovu u Nišu, koji sam režirao i igrao u njemu, želja mi je bila da se na niškoj sceni nastavi rad na mjuziklima i da Niš, pored Beograda i Novog Sada, na svom repertoaru ima i ovaj popularni žanr“, rekao je reditelj ovog mjuzikla Desimir Stanojević.

Dramski predložak Cigani lete u nebo nastao je u saradnji sa Nadom Stanojević, po motivima pripovetke Maksima Gorkog Makar Čudra. Gorki je „svoje“ Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije.

„Naša želja je bila da njegove Cigane dopunimo čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru.

Takvi Cigani jedino mogu „da lete u nebo“. Zemlja je za njih pretesna“, dodao je reditelj.

U glavnim ulogama: Maja Vukojević Cvetković, Aleksandar Marinković,Mirko Đorđević Ivana Nedović i Vesna Stanković.

U mjuziklu učestvuje i plejada mladih glumaca kao i članovi Hora i Baleta Narodnog pozorišta Niš.

Ne propustite mjuzikl koji je nišku publiku vratio u pozorište, a sigurni smo da će oduševiti i Zaječarce.

Cena ulaznice je 300 dinara, a početak je u 20 sati.

Dodaj komentar