Društvo

Ministar Glišić najavio pomoć za vrtić, školu i više od 1.000 domaćinstava u Golupcu

Darko Glišić golubac pomoć
Foto: Tanjug.rs

Pomoć za vrtić, školu i više od 1.000 domaćinstava u Golupcu!

Ministar za javna ulaganja Darko Glišić najavio je danas pomoć za vrtić, osnovnu školu i više od 1.000 domaćinstava koja su oštećena usled nevremena u opštini Golubac, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

Glišić je sa državnom sekretarom u Ministarstvu za javna ulganja Bobanom Birmančevićom obišao Golubac. Tom prilikom razgovarao je sa predstavnicima opštine i građanima o nastaloj šteti i mogućnostima sanacije.

On je obišao oštećen vrtić i osnovnu školu u Golubcu. Istakao je da će država učiniti sve kako bi se što pre sanirale posledice nevremena.

“Dogovorena je hitna pomoć za vrtić i osnovnu školu, koji su pretrpeli velika oštećenja usled jakog nevremena. Takođe, utvrđena je i dinamika realizacije pomoći za 1.100 domaćinstva koja su pretrpela štetu”, rekao je Glišić.

Ministar za javna ulaganja je ponovio apel građanima da osiguraju svoju imovinu. “Zamolio bih građane da ubuduće razmišljaju o osiguranje svoje imovine useva i drugih dobara kako bi imali miran san i kako bi mogli da naplate štetu ako do nje dođe”, rekao je Darko Glišić.

Glišić je rekao da će procena štete nastale u elementarnim nepogodama koje su pogodile više opština u Srbiji biti poznata tokom jula.

Tada će se znati i kolika sredstva će država opredeliti za pomoć oštećenim građanima.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar