Paraćinski talenti

Marko Stojanović: Kod prirodnih nauka volim izazov, jer nikada ne znate koji ćete zadatak morati da rešite (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Marko Stojanović, učenik prirodno-matematičkog smera paraćinske Gimnazije jedan je od retkih mladih ljudi koji je ljubav prema prirodnim naukama razvio još u osnovnoj školi.

Zahvaljujući najpre dobroj učiteljici, a potom i razrednoj u osnovnoj školi koja mu je predavala matematiku, Marko je sa velikim predznanjem, ali i ogromnoj ljubavi prema prirodnim naukama upisao željeni smer u paraćinskoj Gimnaziji.

S obzirom da voli izazove već drugu godinu zaredom niže sjajne rezultate na Republičkim takmičenjima iz fizike i matematike.

U 2018. godini sa Državnog takmičenja iz fizike došao je bogatiji za PRVU NAGRADU, dok se iste godine na Republičkom takmičenju iz matematike okitio srebrnom medaljom.

„Matematiku volim od malena, a ljubav prema njoj najpre mi je pružio brat, pa potom i učiteljica, a onda i razredna koja mi je od 5. do 8. razreda ujedno i predavala matematiku. Bila mi je odličan nastavnik, a onda sam i u Gimnaziji imao sreću da dobijem i odličnog profesora koji me uči i danas. Kod prirodnih nauka volim izazov, jer nikada ne znate koji ćete zadatak morati da rešite“, istakao je Marko.

Ukoliko bi bio primoran da bira između matematike i fizike, ovaj paraćinski Gimnazijalac opredelio bi se za matematiku, ali će, kako kaže, zbog neodlučnosti po završetku Gimnazije najverovatnije upisati Elektrotehnički fakultet, na kome će podjednako dobro moći da izučava sve prirodne predmete.

Upoznajte mladog Marka Stojanovića, učenika Gimnazije u Paraćinu:

Dodaj komentar