Društvo

MANIPULACIJA NA DELU: Mirković se odrekao svojih naknada zarad mališana

saša mirković
foto: telegramvesti.rs

Sudbina Jovana (6) i Predraga Đergovića (9) iz sela Zagrađa, u okolini Zaječara, potresla je celu Srbiju. Pre dve godine ostali su bez majke koja je umrla u svojoj 25-oj godini od raka.

Njihov otac Dalibor nadničenjem pokušava da im olakša težak život u straćari, ali zbog par njiva koje se nalaze u njegovom vlasništvu, dečaci nemaju pravo na socijalni dodatak. Tim povodom, predsednik Skupštine grada Zaječara, Saša Mirković, najavio je novčanu pomoć.

„Ja, kao predsednik Skupštine grada Zaječara, odričem se svih svojih neisplaćenih naknada koje mi Grad duguje do kraja godine. Zbog teške sudbine koja je ovu decu zadesila smatram da im je ova pomoć i više nego neophodna. Tim povodom pozivam odbornike, gradonačelnika, pomoćnike gradonačelnika, načelnika gradske uprave, kao i Većnike da se priključe u prikupljanju pomoći za ove mališane“, izjavio je Saša Mirković.

Jovanova i Predragova majka preminula je u teškim bolovima pre dve godine, a dečaci se i dalje nadaju da će je videti.

Izvor: telegramvesti.rs

1 komentar

  • Vladislav Milojević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje odavno je trebao da reaguje i da ovoj porodici pomogne, ali on mudro ćuti kao miš. Šta je prosvetarima obećao? Maglu… Prosvetari izlaze na ulice.

Dodaj komentar