Sport

KUP GRADA ZAJEČARA U MALOM FUDBALU “PO HITNOM POSTUPKU”: Prijave ekipa do 17. septembra!

U susret obeležavanju Slave grada Zaječara – Male Gospojine od 18. do 21. septembra na Popovoj plaži biće organizovan “KUP GRADA ZAJEČARA U MALOM FUDBALU”, čini se po hitnom postupku.

Pomenuti KUP (koji će prema rečima Milana Stankovića, pomoćnika gradonačelnika grada Zaječara sigurno u budućnosti postati tradicija) najavljen je tek nekoliko dana pre samog početka.

A danas je posle zakazane konferencije za novinare i promovisanja manifestacije održan i prvi Organizacioni odbor, kojim su predsedavali Stanković i Milorad Vučković, u ulozi predsednika Organizacionog odbora, a među članovima Odbora našli su se i Vice Lalić, v.d. direktor JKP “Timok održavanje”, Elena Petrović, pomoćnica gradonačelnika, Darko Todorović, Igor Živić u ulozi sudije i Zoran Nikolić, privatni autoprevoznik.

Kako vremena nema, ni KOTIZACIJE PO EKIPI NEĆE BITI, ali će zato prema rečima organizatora učesnicima turnira biti uručene atratktivne novčane nagrade, a pobedničkoj ekipi seniorskog turnira i PRELAZNI SREBRNI PEHAR GRADONAČELNIKA ZAJEČARA.

Tako će prvoplasirana ekipa dobiti novčanu nagradu u iznosu od 150.000 dinara, drugoplasirani tim 100.000, dok je novčana nagrada za treće mesto 50.000 dinara.

„Turnir će biti održan na Popovoj plaži u kategorijama takmičenja pionira do 2003. godine i mlađi i seniori.

Grad Zaječar će nastojati da ovaj Kup bude tradicionalni.

Ovog puta, pre svega, ideja se i rodila da turnir bude kada je i gradska slava i kada je Ferstival hrišćanske kulture, i puno toga će se u ovom gradu lepog dešavati kada je u pitanju kultura i kulturni program.

I mi smo se opredelili da u jednom takvom periodu imamo i sportsko takmičenje, gde ćemo imati veliki prelazni srebrni pehar gradonačelnika koji će i dodeliti pobedniku ovog turnira. Same nagrade su vrlo atraktivne, pa se tako za prvo mesto dobija 150 hiljada dinara, za drugo 100 hiljada i za treće mesto 50 hiljada dinara“, istakao je Stanković.

Predsednik Organizacionog odbora i predsednik gradskog Fudbalskog saveza Milorad Vučković je istakao da će se turnir igrati po svim pravilima profesionalnog malog fudbala.

„To su sva pravila „četiri plus 1″, u grupama dva puta po 10 minuta.

Finalni meč će biti dva puta po 15 minuta i sva pravila koja važe za mali fudbal futsal lige, važiće na turniru Kupa grada Zaječara.

Sve ekipe imaju prava učešća, kotizacije nema, a prijave su u Sportskom savezu grada Zaječara“, rekao je Vučković.

Prema rečima generalnog sekretara Sportskog saveza grad Zaječara, Igora Božinovića prijava ekipa je do ponedeljka, 17. septembra do 12 časova u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara, dok će u 15 časova biti organizovano izvlačenje parova.

Dodaj komentar