Kultura

Koncertom kvarteta „Wonder strings“ završavaju se „Dani Romulijane“

Wonder Strings nastupa večeras na letnjoj pozornici Feliks Romulijane, čime će biti završeni ovogodišnji “Dani Romulijane”. Početak je u 20,30 časova, a i večeras je obezbeđen prevoz do Romulijane i nazad u 19,30 od zaječarskog pozorišta.

Pod zvezdanim nebom Romulijane, nastupiće Wonder Strings kvartet uz perkusije u izvođenju poznatih hitova pop, rok, etno, tango, latino i džez muzike.

U slučaju kiše, koncert će biti održan u jednoj od kula carske palate.

Gudački kvartet Wonder Strings svira od 2000. Prvobitna ideja je bila da se muzičarke i muzičari koji su klasično obrazovani bave sviranjem na malo drugačiji način, pa su se tako oprobali i u ostalim muzičkim žanrovima kao što su tango, džez, latino, etno, pop, rok. Usledio je sve veći broj nastupa, te se vremenom ukazala i potreba da oforme i druge sastave. Danas, pored gudačkog kvarteta, koji je ostao njihova baza, Wonder strings u svojoj ponudi ima sastave različitih kombinacija instrumenata.

„Dani Romulijane“ su deo šireg programa Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani, koji se nastavlja već sledeće nedelje otvaranjem Gitarijade.

Organizatori večerašnjeg nastupa su Narodni muzej „Zaječar“ i Pozorište „Zoran Radmilović“, uz pokroviteljstvo grada Zaječara i podršku projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam”, koji u Srbiji sprovodi GIZ.

Dodaj komentar