Društvo Kultura

Koncertom brazilskog pijaniste Pabla Rossija počinje u subotu “Zaječarsko kulturno leto na Felix Romuliani”

Foto Narodni muzej Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

„Zaječarsko kulturno leto na Felix Romuliani“ počinje u subotu  (2. jula), solističkim koncertom za klavir, brazilskog pijaniste Pabla Rossija .Sve do sredine septembra planirane su šarolike kulturne manifestacije koje će se održavati na carskoj palati pod zaštitom UNESKA. Program počinje u 20 časova i 30 minuta.

Za sve ljubitelje muzike, organizovan je besplatan autobuski prevoz, a vreme polaska je 19 časova i 30 minuta ispred marketa „Aman“.

Koncertom brazilskog pijaniste počinje “Zaječarsko kulturno leto na Felix Romuliani” .

„Za naredna dva i po meseca, na daskama novoizgrađene bine, uklopljene u ambijent palate, u večernjim satima, građani Zaječara, Srbije, kao i gosti iz čitave Evrope i sveta, moći će da uživaju u koncertima ozbiljne, zabavne, pop i rok muzike, pozorišnim predstavama, operi, mjuziklima, folklornim nastupima najboljih ansambala, pesničkim večerima, filmskim projekcijama i drugim programima kulture umetnika iz Srbije, ali i mnogih zemalja Evrope i sveta“, najavio je gradonačelnik Boško Ničić.

Pod pokroviteljstvom grada Zaječara, a u organizaciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Ramilović“, Narodnog muzeja „Zaječar“ i Turističke organizacije Zaječar, kao i projekta EU za kulturno nasleđe i turizam.

Gradu Zaječaru, pored gradskih ustanova kulture i turizma, u realizaciji ovih programa značajno su pomogli EU, nemačka razvojna agencija GIZ kao i Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo kulture.

 

Dodaj komentar