Društvo

Kon predložio: Vakcinisani đaci u škole, navakcinisani online

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
Foto Tanjug/D.Kujundžić

Epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon, dao je predlog da vakcinisani đaci stariji od 12 godina pohađaju nastavu u školama, a da oni nevakcinisani nastave sa online modelom.

On je istakao da je za njega to veoma logično rešenje.

„Ne možete da ostavljate zajedno zaštićene i nezaštićene, i to prvenstveno u interesu nezaštićenih“, kazao je Kon i dodao da je u situaciji kada raste broj zaraženih, jedno od vrlo važnih pitanja kako će školski kolektivi funkcionisati.

Kako je najavio, najverovatnije će učenici od prvog do četvrtog razreda ići na nastavu, a petog i šestog dan onlajn, dan nastava, uz obavezno nošenje maski je.

Takođe, epidemiolog je dodao i da ako neko neće da vakciniše dete, treba da pristane na neke stvari koje će biti drugačije za njega, ali je rekao da ne može da pojasni kako bi to izgledalo.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poslalo je školama dopis, koji prema rečima ministra Branka Ružića ima za cilj informisanje o značaju vakcinacije i preporukama struke, a ne da poziva na obaveznost vakcinacije, kao i da škole mogu da kroz nastavnička veća, savete roditelja iskoriste mogućnost da obaveste roditelje o važnosti vakcinacije.

Početak školske godine se bliži, a kako stvari stoje, sve je još uvek i dalje neizvesno i zavisi od epidemiološke situacije koja je pogoršava.

Dodaj komentar