fbpx
Društvo Izdvajamo Servisne informacije

Komunalni problem u Zaječaru možete prijaviti i elektronskim putem

Od 10. januara redakcija “Zaječarskih vesti” omogućila je građanima da uz pomoć rubrike “PRIJAVI PROBLEM” lako, brzo i efikasno reše neki od brojnih komunalnih problema sa kojima se redovno susreću. Nakon toga početkom februara pomenutu rubriku putem društvene mreže “Facebook” uvela je i redakcija portala “Glas Zaječara”, a od 11. marta elektronski, putem obrasca komunalni problem Zaječarci će moći da prijave i na sajtu Javno komunalnog preduzeća “Timok održavanje”.

Kako bi građanima omogućili da lako, brzo i efikasno reše neki od brojnih komunalnih problema sa kojima se redovno susreću, redakcija „Zaječarskih vesti“ od početka januara 2020. godine radi u službi građana.

printscreen / Zaječarske vesti

Nepropisno parkiranje, divlje deponije, rupe na putevima, oštećene kontejnere i  klupe, nebezbedne deonice ili neki drugi problem od januara građani mogu prijaviti redakciji „Zaječarskih vesti“, koja će umesto njih stupiti u kontakt sa relevantnim gradskim institucijama.

Na ovaj način novinari „Zaječarskih vesti“ imaju za cilj da uspostave lakšu komunikaciju sa građanima Zaječara i okoline i zajedničkim snagama pokušaju da reše određene probleme.

“Kao medij koji razvija nove modele i načine komunikacije sa građanima, ovim putem pozivamo sve sugrađane da aktivno koriste ovakvu mogućnost i PRIJAVE PROBLEM i na taj način  pomognu da učinimo naš grad još lepšim i uređenijim“, navode u redakciji “Zaječarskih vesti”.

Građani problem mogu da prijave pomenutoj redakciji pisanim putem na adresu redakcije Vojvode Mišića 10, Zaječar ili elektronski na e-mail redakcija@omn.rs

Neophodno je u kratkim crtama opisati problem, navesti tačnu lokaciju i po mogućstvu fotografiju.

JKP “Timok održavanje” uveo prijavu komunalnih problema elektrinskim putem

U cilju što bržeg rešavanja komunalnih problema na teritoriji Zaječara, a u okviru delatnosti koje Javno komunalno preduzeće “Timok održavanje” obavlja, na sajtu preduzeća od 11. marta uveden je i elektronski obrazac za prijavu problema od strane građana. U pomenutom javnom preduzeću ističu da je navedena mera uvedena kako bi se u što većem obimu rešavali problemi komunalne prirode na teritoriji grada, a koji su u njihovoj nadležnosti.

Od 11. marta građani Zaječara sve komunalne probleme koji su u nadležnosti JKP “Timok održavanje” Zaječar mogu prijaviti i elektronski, putem obrasca koji je objavljen na sajtu preduzeća, navodi v.d. direktor Vice Lalić.

“Na početnoj strani sajta preduzeća nalazi se obrazac za prijavu problema, koji je neophodno popuniti, a nakon dospeća, biće prosleđen jedinici preduzeća u čijoj nadležnosti je prijavljeni problem. Jedinica će prijavu dalje razmatrati i dati na realizaciju”, ističe Lalić.

Prema njegovim rečima, prijava problema elektronskim putem doprineće jednostavnijoj proceduri prijave, kao i poboljšanju dostupnosti ovog javnog preduzeća građanima Zaječara.

“Građane samo molimo za strpljenje, jer ne možemo u isto vreme da rešimo sve probleme. Naglašavamo da će svaka prijava koja je u našoj nadležnosti biti uzeta na razmatranje i rešavanje u što kraćem roku”, apeluje Lalić.

Prema njegovim navodima dnevno se u JKP “Timok održavanje” evidentira oko 10 prijava građana, kako putem mejla, tako i putem telefona 019/430-660.

Dodaj komentar