Društvo

Kisić Tepavčević: Definitivna odluka će se doneti u nedelji neposredno pre planiranog početka školske godine

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
foto: Vlada Srbiije - srbija.gov.rs

Marta 2020. godine pogođene su bile sve starosne dobi, kako zdravstveno tako i emocionalno. Takva situacija je probudila nezadovoljstvo u mnogim roditeljima. Uprkos naporima prosvetnih radnika, ipak prema mišljenju građana onlajn nastava je daleko od dobre zamene za neposredan rad učitelja i nastavnika pod školskim krovom.

Iako onlajn nastava ima i prednosti koje se ogledaju u raznovrsnosti sadržaja, boljeg vizuelnog doživljaja, sprovođenja jezičkih igara, nosi i mnogo problema.

Tokom 2020. godine online nastava bila je nepoznanica kako za većinu nastavnika i đake, tako i za roditelje. Možda i najveći problem jeste nedostatak tehnologije, zbog čega učenici nisu bili u prilici da prate nastavu.

Rane intervencije u detinjstvu

Kroz nešto više od mesec dana naši najmlađi kreću na nastavu, ali se još uvek ne zna hoće li ta nastava biti od kuće ili iz školske klupe.

,,Definitivna odluka će se doneti u nedelji neposredno pre planiranog početka školske godine“ saopštila je ministarka Kisić Tepavčević.

Sigurno je da će način odvijanja nastave zavisiti od epidemijske situacije. Ovu informaciju smo dobili i od Ministartsva prosvete, odeljenja u Zaječaru.

Dodaj komentar