fbpx

Obuka za rad u školskim parlamentima

Preporuka:

Odbojka: Kadetkinje OK Zaječara regionalne prvakinje

Kadetska ekipa OK Zaječara je pobedom nad vršnjakinjama iz OK Viner iz Bora obezbedila titulu regionalnog prvaka pre poslednjeg...

Od početka godine broj saobraćajnih nezgoda povećan za 16 %

Saobraćajni policajci do 23. februara na srpskim putevima sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Policajci će kontrolisati brzinu kretanja...

Bor: Hapšenje zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su I. R. (1995) iz Futoga, zbog postojanja osnova sumnje da je...
- Reklama -

U subotu, 1. aprila u Omladinskom centru, sa početkom od 11 sati, biće održan drugi ciklus obuke za rad u školskim parlamentima. 

Naime, Udruženje gradjana „Dečija radost“ iz Zaječara, u saradnji sa profesorima Gimnazije, realizuje projekat „Izbor za izbor“ u ovoj školi.

Glavni cilj projekta je senzibilizacija učenika i profesora srednjih škola u Zaječaru za aktivnu participaciju u životu škole i lokalne zajednice, a kroz unapredjenje rada Djačkog parlamenta Gimnazije. U aktivnosti projekta biće uključeno svih 386 učenika Gimnazije, 3 – 5 profesora, kao i direktor škole.

Trideset učenika biće direktni korisnici obuke za sprovodjenje kampanje u procesu izbora za predsednika parlamenta i oni su direktno uključeni u organizaciju i sprovodjenje izbornog procesa.

„Realizacijom projekta želimo da razvijemo demokratsku kulturu mladih kroz sticanje znanja i veština potrebnih za učešće u demokratskim procesima. Aktivan rad parlamenta ojačaće kapacitete učenika i dovesti do stvaranja pozitivne školske klime“, kažu u UG „Dečija radost“.

Bliže informacije o aktivnostima projekta možete dobiti od Sladjane Stojanović Dickov, profesorke Gimnazije, koja će tog dana, u svojstvu edukatorke prisustvovati seminaru.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: