Društvo

Izbor prosvetnog inspektora (nova epizoda)

Na raspisanom konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za radno mesto republičkog prosvetnog inspektora za Školsku upravu Zaječar, septembra 2015. godine doneto je rešenje da se prima Tanja Jovanović, diplomirani ekonomista, trenutni direktor predškolske ustanove „Đulići“ u Zaječaru. Trojica kandidata uložila su prigovor i poništila rešenje kojim se Tanja Jovanović prima na to mesto. O ovom slučaju smo naše čitaoce već izveštavali ovde.
Na osnovu zvaničnih informacija Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja decembra 2015. godine donosi novo rešenje da se na radno mesto republičkog prosvetnog inspektora za Školsku upravu Zaječar prima Ivana Stefanović, diplomirani pravnik, trenutno zaposlena kao sekretar u osnovnoj školi „Vladislav Petković Dis“ u Grljanu. Sekretar škole je poznato lice, koje je podržavalo nezakonitosti rada direktora škole u kojoj radi.
Ostaje nejasno i nelogično kako i na osnovu koji relevantnih činjenica i kriterijuma je izvršen izbor kandidata, kada kandidat Ivana Stefanović nije uložila žalbu, nego je bila zadovoljna i saglasna izborom kandidata Tanje Jovanović. Da li takav kandidat koji je „ćutanjem“ podržavao prvobitni nezakonit izbor zaslužio da dobije mesto inspektora? Šta se može očekivati u radu ovog inspektora?
Na osnovu informacija koje smo dobili od strane advokatske službe i u ovom slučaju izbor je nazakonit.
Da li se neko iz Ministarstva igra pokušajima, odnosno da li lokalni politički moćnici pokušavaju da postave svoje „favorite“ ostaje da se vidi.
Koje su to prednosti, kvaliteti i kvalifikacije koje je imenovani kandidat Ivana Stefanović imala u odnosu na ostale kandidate učesnike konkursa nismo mogli da saznamo!
030115-dokument

17 komentara

 • Kakav ministar takvi i izabrani kandidati.
  Oni koji vrede, njih sklanjaju, ovi sto nemaju blage veze, njih postavljaju.

  • A ti imaš kao,,blage veze„o tome ko vredi, a ko ne.Sreća je što ne pitaju svakoga koga će da postave i još veća što nisu postavili ni jednog od ta tri kandidata ,,luzera„koji ne znaju dostojanstveno da podnesu poraz od boljeg.

   • Koje su Vaše kompetencije gospodine Stojkoviću da ocenjujete kandidate? Vi, ste „bot SNS“ koji je ovde došao da štiti korupciju. Kandidati su postupili u skladu sa zakonom i prijem Ivane Stefanović je oboren. Da lepo ste čuli. Za dva dana mediji će tu pusanu informaciju da objave. Ivana je ćutala i podržavala nezakonitost, takav inspektor ne treba. Prema tome kandidatu su dostojanstveno odigrali do kraja. Podrška za prave kandidate, a ne za sekretara koji štiti nerad.

 • Lokalna politika i političari odlučuje i šalju signale Ministarstvu ko treba da se izabere, da bi štitio nerad i nezakonitost direktora. Posle prvog skandala i nezakonitog pokušaja da se postavi Tanja Jovanović na mesto inspektora, imamo novi pokušaj.
  Ne mogu da verujem da je gospođa Ivana Stefanović, pravnica ćutala, nije pisala prigovor, podržavala nezakonit prijem svoje dugogodišnje prijateljice Tanje Jovanović, a sada bi ista pravnica koja ćuti da sedne na stolicu inspektora i da nam priča kako treba zakon da se poštuje. Jadna prosveta ako ona bude inspektor.

  • Ne poznajem ni jednu od pomenutih, ali poznajem jednog od ,,otpalih“ kandidata! Samo to mi je dovoljno da ukapiram šta je posredi! Znači, nije samo u nekim već izgleda u svim upravama ista situacija! Inspektopri nisu tu da sprovode zakon i štite opšti interes, već interes ,,odabranih“!

 • Zbog prvog nezakonitog izbora Tanje Jovanović, smenjen je dr Zoran Kostić, pomoćnik ministra prosvete!
  Posle nastavka epiloga…treba da bude smenjen , ni manje ni više nego dr Srdjan Verbić, ministar prosvete!!!

 • Prosao je rok od 30 dana od dana kada je Ministarstvo prosvete dobilo nalog da ovaj slucaj razresi. Zato je morao novi konkurs. Tako je i ova CUTOLOG OD SEKRETARA dobila resenje koje je nezakonito. Bivsi nacelnik Skolske uprave i bisi pomocnik mMinistra dr Kostic su se malo zaigrali igrice.

 • Коментари звуче као да их је неко наручио. Текст највише личи на кукање противкандидата који нису прошли.

  • Gru,

   Radimo sa dotičnom, skroz je namazana i ljigava. Ivana nije ni za pravnika dobra, a kamo li za inspektora! Za ovo neko mora da odgovara! Ministarstvo prosvete je ovim činom doseglo dno!

   • I ja sam imao čast da saradjujem sa dotičnom i imam najlepše mišljenje o njoj,kako profesionalno,tako i lično.Ona može biti samo još bolja,za razliku od tih nepopravivih luzera koji pokušavaju da joj ,,natrune„bistru vodu.Patetično.

    • Kada neko nezakonito dobije besplatno na korišćenje školski stan mora da štiti nerad i nezakonitost. Čim ste rekli da ste sarađivali sa njom sve je jasno. Svako dalje pisanje je suvišno. Nemojte da se krijete iza prezimena Stojković, nego stavite svoje prezime B……

    • Да, Стојко…Питање је само на чему сте сарађивали и у чему је професионална! За инспектора је потребан неко ко није корумпиран и ко је спреман да чисти ову нашу јадну просвету од криминала и корупције!

 • e posto ja poznajem navedene kandidate i nemogu da citam neke gluposti malo cu vas informisati ivana pored rada u grljanskoj skoli primljena je na 50 posto u skoli u salasu imenovanje za ispektora nije ni ocekivala i nije niciji politicki kandidat vec jedna skromna i obrazovana osoba a sad uvek ce biti nezadovoljnih i neznam koje je to nezakonite radnje stitila ako je rec o profisoru informatike kome nije smetao da 9 godina radi bez diplome a sad smeta dlaka u jajetu i pise od portala do portala ok onda .Ne kazem da nije bilo iskusnijih boljih kandidata ali mi smeta ono coporativno napadanje a ne provwriti sve cinjenice .a Sto se Tanje tice mrsko mi je pisati.
  a jer mozete objaviti i ta presvetla dva imena koja su se zalila jer me interesuje da jedan od njih nije gore navedeni nastavnik infomatike

  • Glavna veza Ivane je nacelnik okruga. Prema tome politika je umesla prste za izbor kandidata!

  • Imam slobodu da citiram i komentarisem gosodina Bojana
   „Ivana pored rada u grljanskoj skoli primljena je na 50 posto u skoli u salasu imenovanje za ispektora nije ni ocekivala i nije niciji politicki kandidat vec jedna skromna i obrazovana osoba“
   Kako nije ocekivala kada se kandidovala? Nije valjda radi reda poslala dokumenta i iz fazona i fore isla na testiranje u Beograd. A ima i ovog, verovatno nije ocekivala da ce TANJA drusnuti i zato se nije niti bunila protiv nezakonja! A zbog TANJE drsnu i KOSTIC jer je slusao penzonisanog nacelnika Skolske uprave. Pa pitam, ako se u ovom problemu nezakonja nije ukljucila da li treba da bude inspektor koji treba da nezakonje goni? Odgovor, pre svega iz ETIKE, kaze NE; nesme biti inspektor.
   „…….ako je rec o profisoru informatike kome nije smetao da 9 godina radi bez diplome a sad smeta dlaka u jajetu…“
   Ako je ovo tacno, a IVANA CUTALA TOLIKO DUGO, onda pogotovu nesme da BUDE INSPEKTOR jer ko skriva KRIMINAL i asm je saucesnik u kriminalu. Pa tako je prosto zakljeciti IVANA nije dostojna da bude prosvetni inspektor.
   „…ono coporativno napadanje a ne provwriti sve cinjenice …“ ovo govori o Bojanu. Mozete reci ORGANIZOVANOM ili grupnom… ali vas izraza govori da imate neobjektivne kriterijume
   “ Sto se Tanje tice mrsko mi je pisati. a jer mozete objaviti i ta presvetla dva imena koja su se zalila jer me interesuje da jedan od njih nije gore navedeni nastavnik infomatike“
   Pa ta gospodja Tanja nema ni uslove da bude direktor DECIJE USTANOVE, nema diplomu verifikovanu saglasno sa spiskom diploma koje Ministarstvo iziskuje. Pa zar to onda nije POLITIKA, koja GURA NJIHOVE, bez obzira na zakonom date uslove?
   A ponovo o TOM informaticaru. Kako taj tip moze raditi u obrazovanju ako nema odredjenu diplomu koju je Ministarstvo propisalo? I ako je to tacno onda je ponovo IVANA KRIVA sto ga stitila ili ima, sto kaze „Bjelao dugme“, neka TAJNA VEZA, ali to cu ostaviti da svako razmislja o toj VEZI.

 • 1. Možda Ivana nije najbolji izbor, ali mislim da to nisu ni ostali kandidati. Međutim, način na koji istupate protiv njenog izbora govori najviše o vama i vašoj etici, kad je već pominjete. Samo mi imenujte JEDNOG, ne više, pravnika u školi koji je istupio protiv svog direktora i njegovih nezakonitih radnji. Možda onaj čiji je direktor redovno pijan na radnom mestu, dugogodišnji notorni alkoholičar (što je javna tajna) u čijoj školi radi vrli nastavnik informatike kome toliko smeta nezakonje? Kriviti jadnu Ivanu za nezakonite postupke direktora u školi u kojoj radi je LICEMERJE. Lično znam da se više puta sukobljavala sa direktorkom upravo zbog takvih stvari i mnogo puta zbog toga trpela posledice. A gle – niko ne pominje direktorku, kao da ona nije odgovorna. Ali, molim vas, možda vam zatreba njen tata, a Ivana – pih! ko je ona!
  2. Neko pomenu da je Tanja Ivanina dugogodišnja prijateljica. Kakvim se sve niskostima služite! One su prijateljice koliko i ja i Neda Ukraden. Ako je Ivana ćutala zbog neregularnosti izbora T.J. verovatno je samo zato što joj je preko glave uzaludne borbe. Ne bih ja tu tražila nedostatak etike, već čistu ljudsku realnost.
  3. Napadati Ivanu argumentima (nazovimo ih tako iako to nisu) koji su magloviti i koji insinuiraju da je ona nečasna (a takvi su oni o nekakvom školskom stanu, sačuvaj bože ako tako nešto uopšte postoji, a još više da ga Ivana koristi, e vala nasmejaste me pored svega), te o tome da joj je veza načelnik (on je samo poznaje u okviru regularne saradnje Školske uprave i pravnika škole), govore o prostoti i niskosti, te neetičnosti osoba koje je napadaju.
  4. Nije Ivana obrazovana ne znam kako, pa ni skromna toliko (zavisi šta se gleda), kako reče gdin Bojan, ali svakako nije takva kakvom su je opisali ovi bezobraznici koji je napadaju. Ajd nek neko ko je stvarno zna kaže da sam nešto slagala, čik!

Dodaj komentar