www.narodnimuzej.rs

Prema poslednjim podacima, više od 30.000 evra prikupljeno je kroz kampanju „Otvorimo zajedno Narodni muzej“, u okviru koje od svake prodate specijalno dizajnirane limenke Zaječarskog piva kompanija HEINEKEN Srbija donira jedan dinar za otvranje Narodnog muzeja u Beogradu.

Viktor Gillhofer, direktor HEINEKEN Srbija podsetio je da od kada je u februaru počela kampanja, potrošači pružaju podršku obnovi i otvaranju najstarije muzejske institucije u Srbiji kupovinom specijalno dizajniranih limenki Zaječarskog sa remek-delima velikih srpskih slikara

„Ponosni smo na činjenicu da brend Zaječarsko pomaže obnovu Narodnog muzeja i velika je čast biti partner ovoj instituciji koja čuva nacionalno nasleđe od 1844. godine. Ponosan sam na reakciju građana Srbije na kampanju u kojoj smo udružili snage kako bismo pomogli da značajna umetnička baština ove zemlje ponovo bude dostupna i vidljiva“, izjavio je Viktor Gillhofer, direktor HEINEKEN Srbija.

Ova kampanja pomerila je granice konvencionalnog pristupa i doživljaja umetnosti u Srbiji  poručila je Bojana Borić-Brešković, direktorka Narodnog muzja.

“ Nadam se da će i ubuduće biti mesta za saradnju između kompanije HEINEKEN u Srbiji i Narodnog muzeja.

Nakon mnogo godina, od 28. juna građani će moći da uživaju u postavci Narodnog muzeja, čije otvaranje pomažu kroz ovu akciju“, rekla je Borić-Brešković, direktorka Narodnog muzja.

Kampanja će trajati do 15. juna, nakon čega će predstavnicima Narodnog muzeja zvanično biti uručena sredstva koja su donirali građani kupujući limenke Zaječarskog piva posebno ilustrovane delima velikih srpskih umetnika kao što su Nadežda Petrović, Dimitrije Avramović, Sava Šumanović i Paja Jovanović.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here