Kultura

Gitarijada promo tour od 1. aprila

foto: gitarijada.org
U cilju promocije Konkursa za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi, Ustanova Gitarijada i ove godine organizuje turneju po gradovima regiona, pod nazivom GITARIJADA PROMO TOUR. Na svom putu, 1. i  2. aprila, predstavnici najdugovečnijeg Festivala posetiće bugarske gradove Sofiju i Ćustendil, a 3. aprila karavan Gitarijade stiže u glavni grad Makedonije.
U saradnji sa organizatorima bugarskog festivala „Silata na Rok“, sa kojima je Ustanova Gitarijada potpisala Ugovor o saradnji, 1. aprila u klubu „Rock It“ u Sofiji, u okviru turneje, biće održan zajednički koncert  bendova Dok 7, pobednika 46. Gitariajde po glasu publike i bugarske grupe, SEVI.  Koncert je zakazan za 20 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu, dok će konferencija za novinare biti održana dva sata ranije, u 18 časova i 30 minuta.
Dan kasnije, 2. april rezervisan je, za grad Ćustendil i klub „Nikita“ gde će od 19 časova i 30 minuta, ponovo nastupiti Dok 7 i bugarski bend SEVI, koji je prošle godine imao veoma zapažen nastup na Gitarijadi.
Već 3. aprila karavan Gitarijade stiže u Makedoniju, gde će pored niškog benda Dok 7, u Mladinskom kulturnom centru u Skoplju, nastupiti i makedonski bendovi Yana Narayana iz Skoplja, The Goverment iz Bitolja i Skyrise iz Tetova.
Grupa D ZOO, prošlogodišnji pobednici Gitarijade sa teritorije Srbije, koja je trebalo da nastupi na ovogodišnjem Promo touru Gitarijade, iz objektivnih razloga morala je da otkaže nastupe, pa umesto njih na turneji nastupa bend Dok 7.
Ovogodišnji GITARIJADA PROMO TOUR, prema rečima direktora Ustanove Gitarijada, Perislava Ducića, otišao je korak dalje od prošlogodišnjeg.
„Gitarijada je tokom poslednjih godina poprimila Međunarodni karakter, budući da se za učešće na ovom Festivalu već godinama prijavljuju bendovi sa područija bivše Jugoslavije. Početkom ove godine Ustanova Gitarijada je zaključila Ugovore o partnerstvu, sa više Festivala u regionu: HGF (Hrvatska), Bedem Fest (Crna Gora), Taksirat (Makedonija), Silata na rok (Bugarska), Guitar Art Festival (Srbija). Turneja obuhvata veće muzičke centre u regionu: Sofija, Ćustendil, Skoplje, Zagreb, Ljubljana, Velenje, Sarajevo, Nikšić, Temišvar … “
Izvor: gitarijada.org

Dodaj komentar