Društvo Zabava

FOTO DANA: Ćirilica, latinica ili tipografija?!

U susret 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara jedinstvene turističke potencijale Zaječara, putem promotivnog materijala i suvenira sa motivima grada predstaviće zaječarska Turistička organizacija.

Međutim, na brojnim fotografijama sa promotivnim materijalom pažnju sugrađana privukao je natpis grada ispisan i ćiriličnim i latiničnim slovima.

Promotivni materijal sa natpisom „Зaječar“ na suvenirima i razglednicama prema rečima sugrađana nije baš najbolji način za promovisanje grada na Timoku.

„Video sam fotografije sa pogrešnim natpisom preko društvenih mreža. Ne znam da li je u pitanju štamparska greška ili namera čelnika Turističke organizacije da objedine i jedno i drugo srpsko pismo. U svakom slučaju smešno izgleda i mislim da bi te suvenire trebalo da povuku“, rekao je Nikola Đorđević.

Odgovornost za ovakav propust građani prebacuju na direktorku Turističke organizacije, koja je kao diplomirani menadžer, kako kažu, trebalo malo da se pozabavi marketingom.

Do zaključenja teksta nismo uspeli da saznamo o kojoj količini suvenira sa štamparskom greškom se zapravo radi i šta će sa njima biti urađeno.

Međutim, činjenica je da su pomenute šolje, satovi i razglednice do sada obišle čak i Italiju, kada je septembra 2019. godine Turistička organizacija grada Zaječara na sajmu “Gusti di frontiera” u italijanskom gradu Gorici upravo sa takvim rekvizitima promovisala grad na Timoku.

Možda Italijani nisu primetili „grešku“ na promotivnom materijalu sa zaječarskim motivima, ali bi posetioci Beogradskog sajma to mogli da uoče.

3 komentara

  • Неписмених и превише а нарочито је трагично јер су на таквим местима и заузимају места итекако писменима. У једној фирми у Зајечару је металостругар на руководећем месту , узгред и понављач у средњој школи . Рецимо да Зајечарцима живот зависи од те фирме и без чега сва жива бића на планети не могу замислити живот. Има их још… наставите низ… Једном речју БРУКА И СРАМОТА !

  • Font koji je korišćen za „Zaječar“ tako se piše, da je korišćen neki drugi font bilo bi drugačije. Grafički dizajner nije obratio pažnju pri izboru fonta.

Dodaj komentar