fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Kultura

Film “ZASPANKA ZA VOJNIKE” 13. decembra u zaječarskom Pozorištu

Novi film Predraga Antonijevića “ZASPANKA ZA VOJNIKE” možete pogledati u sali zaječarskog Pozorišta u četvrtak, 13.decembra od  18 i od 20 sati.

Film je rađen po scenariju Nataše Drakulić i  motivima Srpske trilogije Stevana Jakovljevića. Igraju: Ljubomir Bandović,Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Nenad Okanović, Nebojša Glogovac,  Nataša Ninković, Radoš Bajić , Milica Mihajlović, Tihomir Arsić i dr.

Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna.

Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi već prekaljeni ratnici a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive.

Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine.

Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo.

A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu…

Zbog značaja filma, veličine sale i dogovora sa producentima film se izuzetno prikazuje u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine ,,Zoran Radmilović”.

Zaječarci će uskoro moći da pogledaju i film ,,Kralj Petar Prvi” .

Cena karte je 250 dinara.

Dodaj komentar