Društvo

Ekipa Gimnazije treća na matematičkom takmičenju “Arhimedes”

arhimedes Gimnazija Zaječar
foto: Gimnazija Zaječar

Ekipa zaječarske Gimnazije osvojila je treće mesto na matematičkom takmičenjku Arhimedes održanom u Beogradu. U pojedinačnoj konkurenciji, Marko Milović i Pavle Kulić osvojili druge nagrade.

Ekipno prvenstvo srednjih škola Republike Srbije u matematici, u organizaciji Matematičkog društva “Arhimedes”, održano je 18. maja 2024. godine u Beogradu (Hemijsko-prehrambena tehnološka škola).

Ekipa zaječarske Gimnazije nastupila je u sastavu: Nađa Živić (I4), Marko Milović (II4), Sofija Nikolić (III3) i Pavle Kulić (IV4).

Ekipa je osvojila treću nagradu, dok su u pojedinačnoj konkurenciji Marko Milović i Pavle Kulić osvojili druge nagrade.

“Čestitamo svima na ovim sjajnim rezultatima, a posebno Marku, Pavlu i njihovoj nastavnici Nataši Stanojević”, saopštavaju iz Gimnazije.

Ovo je samo još jedno u nizu takmičenja na kojima su učenici ove zaječarske srednje škole ostvarili odlične rezultate.

Gimnazijalac Stevan Cvetković nedavno je osvojio prvo mesto na HIPPO takmičenju u Italiji! On je bio prvi na regionalnom HIPPO finalu, na takmičenju poznavanja engleskog jezika. Ovim rezultatom izborio je plasman na svetsko finale!

Što se tiče matematike, na Državnom takmičenju iz matematike održanom u Novom Pazaru Marko Milović je osvojio prvu nagradu i zlatnu medalju, a Petar Savićević treću nagradu i bronzanu medalju.

Gimnazijalci su nedavno izabrali i novu predsednicu Učeničkog parlamenta. Više o tome čitajte u posebnoj vesti ovde.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar