Izdvajamo Politika

DJB Zaječar: Podnete krivične prijave protiv rukovodstva JKP „Timok održavanje“ (VIDEO)

Predstavnici Gradskog odbora „Dosta je bilo“ u Zaječaru podneli su dve krivične prijave protiv v.d. direktora Javno-komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ Viceta Lalića i Aleksandra Mitrovića, zaposlenog lica na poslovima javnih nabavki u pomenutom preduzeću. Krivične prijave su , kako navode u DJB Zaječar, podnete zbog krivičnog dela zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i zloupotrebe službenog položaja.

Uglješa Đuričković, predsednik Gradskog odbora „Dosta je bilo“ u Zaječaru ističe da je višednevnu polemiku na društvenim mrežama o takvozvanom „nameštenom tenderu“ za kupovinu plutajućih rekvizita za bazen u Zaječaru, gradski odbor DJB u Zaječaru rešio da polemiku prenese na polje zakona i o svemu obavesti nadležne organe.

“ Za dva plutajuća gola, 2 koša, 1 mrežu i 1 teren JKP „Timok održavanje“ je platilo 1.086.000 dinara novcem građana Zaječara. Dokaz da su nadležni prilikom raspisivanja javne nabavke načinili krivično delo je taj da je prva javna nabavka za sportske rekvizite za gradski bazen raspisana još marta 2019. godine.

Međutim, kako se prvi put od ponuđača niko nije javio, već je stigla samo jedna „neblagovremena“ ponuda od kompanije „Adria events“, prva javna nabavka je poništena, a pristigla ponuda je neotvorena vraćena ponuđaču“, kaže Đuričković..

Prema njegovim rečima, već početkom juna 2019. JKP „Timok održavanje“ ponovo pokreće apsolutno identičnu javnu nabavku, za koju jedina konkuriše upravo firma „Adria events doo“.

“ Interesantan podatak da je direktor“ Adria events“ izvesni Miroslav Kryzk koji istovremeno ja i organizator karavana pod nazivom „City games“. Pomenuto takmičenje je 11. juna održano na gradskom bazenu. Na zvaničnom sajtu City games kao poslovni partneri navedeni su upravo Adrija events i firma „GO H2O London“. Direktor i firme GO H20 London je Miroslav Kryzk.

Ta kompanija se upravo bavi prodajom identičnih rekvizita koje je JKP „Timok održavanje“ kupilo od  kompanije „Adria events““, kaže Đuričković.

Đuričković dalje navodi da je JKP „Timok održavanje“ kao naručilac u postupku javne nabavke u ugovoru bukvalno prepisalo ponudu od reči do reči sa sajta kompanijE „GO H20 London“ o čemu svedoče printscreen fotografije.

Na fotografiji se , kaže Đuričković, jasno vidi specifikacija proizvoda koja je od reči do reči preneta u ugovor u javnoj nabavci.

„Time su Lalić i Mitrović zloupotrebili svoj službeni položaj i ovlašćenja, čime su prekršili Zakon o javnim nabavkama, zbog čega moraju odgovarati pred državnim organima“, navodi Đuričković.

Predstavnici GrO „Dosta je bilo“ u Zaječaru predlažu Osnovnom javnom tužilaštvu da podnete krivične prijave ocene osnovanim i prijavljena lica optuži za predstavljeno krivično delo.

Pogledajte celu izjavu za medije Uglješe Đuričkovića, predsednika Gro „Dosta je bilo“ Zaječar:

1 komentar

  • napred megatrend vrhunski stručnjaci..zato nam tako i ide…sve naučnici..da ih ne nabrajm..svaka cast ponekom normalnom u GUZU –a da nije megatrend..ko li ga izmisli samo..a promoter ničić..i brus li..a tek ribice iz akvarijuma..hmmmm

Dodaj komentar