fbpx

Dečak Lazar prva beba u Zaječaru u 2019. godini

Preporuka:

Borski Zoološki vrt u nedelju obeležava 8 godina rada

Zoološki vrt u Boru u nedelju, 8. decembra, obeležava 8 godina postojanja i rada. Tom prilikom će za sve...

Bez snega u Timočkoj krajini

U većem delu Srbije ovog jutra stigao je sneg, te se očekuje hladno i oblačno vreme, a u brdsko-planinskim...

Gradski karate klub organizuje Prvenstvo kluba i novogodišnji turnir u karateu

Po prvi put, Gradski karate klub "Zaječar" će ove godine organizovati Prvenstvo kluba i novogodišnji karate turnir. Na oba takmičenja...
- Reklama -

Marina Milić, zamenica gradonačelnika i Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika, posetili su danas zaječarsko porodilište i dečaku Lazaru, koji je prva beba u 2019. godini, u ime grada darivali zlatnik.

foto: Istočne vesti

“Ja sam prvi put u ovoj ulozi i prvi put sam u prilici da čestitam majkama novorođenčadi i da im poželimo sve najbolje i što se tiče dece i što se tiče same naredne godine. Dobili smo dva nova dečaka Lazara i Luku.

Želeo bih da u ime grada i u ime gradonačelnika pozdravim i sve vas ovde koji se bavite jednim zaista izuzetnim poslom i da obećamo da u budućnosti obezbedimo bolje uslove za rad i za život i za decu koja nas nasleđuju” rekao je pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković.

foto: Istočne vesti

“Ovo je već tradicionalna poseta grada. Grad na ovaj način dodatno pokazuje da birine o najmlađim sugrađanima, o ženama, koje su odlučile da ovde formiraju svoju porodicu i odlučile da ovde rađaju svoju decu. To su novi građani ovoga grada, to su nova deca koja idu u vrtiće u škole, novi radnici. I zaista sa svakim tim detetom se mi posebno radujemo.

Svi znamo da je iz godine i godinu sve manje dece, sve manje porođaja, ali se nadamo da će se to promeniti. Ova godina je lepo počela, imamo dva dečaka, i ako je suditi po prvom jaunuaru da ćemo premašiti broj rođenih beba u prošloj 2018 godinu.

Ja bih se zahvalio gradu, zahvalio se gradonačelniku i pozvao bih sve sugrađane da dođu pomognu porodilištu koliko ko može, i na taj način pomognemo ženama da se osećaju kao deo ovoga grada i da lakše prebrode vreme provedeno ovde”-rekao je dr Zoran Roško ginekolog-akušer.

 

“Jutros sam osetila bolove i došla u bolnicu. Doktor me je lepo primio i babice kao i svo osoblje. Pripremljena sam bila za porođaj i lepo sam se porodila. Kod kuće imam još troje dece dva dečaka i jednu devojčicu i svi nas oni sad željno očekuju”- rekla je Janković Tanja iz Zaječara majka dečaka Lazara.

Pored prve bebe rođene u ovoj godini i njene majke prigodne poklone su dobile i ostale porodilje na odeljenju kao i jedna trudnica.

foto: Istočne vesti

Statistika kaže da je u 2018. godini rođeno 312 beba dok je u prošloj 2017. godini rođeno 349 i taj trend opadanja broja beba je prisutan godinama,ali ako je sudeći prema ovom prvom danu kada su rođene dve bebe možda 2019 godina bude bolja.

Izvor: Istočne vesti

- Reklama -

2 KOMENTARA

  1. Bolje ništa nemojte da radite.Od vas je dosta.Koliko je samo mladih pobeglo zbog vas i od vas iz grada.Bolje ništa i ne pokušavajte.Treba da vas je sramota.A ko će da pravi decu?Bolje i da niste obišli te žene.Da ih samo provocirate.Jel ono bolnica???Bolje je da se poradaju ispred.Bruka.Šta ste uradili da oporavite malo zdravstvo.Još je gore nego što je bilo!Propadanje.Sramota.

  2. Zalosni uslovi u porodilistu i na ginekoloskom odeljenju! Nemate ni malter na zidovima , porodilje sede po 3 dana bez vode a 5 dana bez hrane , same moraju i kateter i klizmu da kupuju, rane previjate bez sterilnih rukavica i hocete natalitet u gradu???!!! Zato sam i pobegla sto dalje da se porodim kada sam videla i cula o takvim uslovima! U Nemackoj si i porodilistu kao u hotelu sa 5 zvezdica, beba 24/7 pored majke , obasipaju te sitnim poklonima , drze vas kao kap vode na dlanu dok ste u bolnici! Ovo kod nas je za plakanje!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Otpad u okolini Bora krije tone bakra i zlata

Ispitivanjima površine od 10.000 kvadratnih kilometara, za šta su korišćena i dva satelita Japanske svemirske agencije, ustanovljeno ja da na potezu između Bora, Majdanpeka,...

Svetski dan horskog pevanja u Zaječaru

Svetski dan horskog pevanja obeležen je u petak, 6. decembra u zaječarskom Pozorištu besplatnim koncertom horova iz Zaječara, Bora, Negotina i Sokobanje koji su...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizuje još jednu humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. "Pozivamo sve građane da se...

Oblačno vreme u Zaječaru

U Srbiji je danas umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Vetar slab i promenljiv, jutarnja temperatura od 1 do 6 stepeni,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: