fbpx
Društvo Izdvajamo

Novi sadržaji na zaječarskom bazenu: Da li je igralište bezbedno za decu? (FOTO)

FOTO: facebook.com/ЈКП ,,Tимок - Одржавање'' Зајечар

Na gradskom bazenu u Zaječaru postavljeni su različiti sadržaji namenjeni za zabavu dece, pored malog bazena. Međutim, ispod istih, ne postoje zaštitne podloge koje bi trebalo da zaštite decu od pada na betonsku površinu.

Najmlađi Zaječarci od nedavno mogu da uživaju u ljuljaškama, klackalici i drugim igračkama koje su postavljene pored malog bazena. Ispod igrački, koje su namenjene deci, nema podloge koja bi ublažila pad deteta sa ljuljaške, tobogana ili klackalice. Prema Pravilniku o bezbednosti dečijih igrališta, neophodno je da ispod svih delova opreme za dečija igrališta mora da se nalazi površina za ublažavanje udara.

Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“, izjavio je da su, nakon mnogo godina, ove godine uložena značajna finansijska sredstva za opremanje gradskog bazena u Zaječaru mnogobrojnim sadržajima.

Nedavno je na svom fejsbuk profilu, Lalić stavio status „Oni kritikuju, mi ulažemo, na radost naše dece“.

FOTO: printscreen/facebook.com

Iz Demokratske stranke u Zaječaru poručuju da ne kritikuju, već da skreću pažnju javnosti na nepravilnosti.

„Na slikama sa bazena jasno vidi da ispod sadržaja namenjenog za igru i zabavu dece, ne postoji nikakva podloga koja bi sprečila povređivanje deteta prilikom pada. Bezbednost dece na gradskom bazenu dovodi se u pitanje, jer prilikom pada deteta na beton, mogu nastati ozbiljne povrede“, navode zaječarske demokrate.

FOTO: printscreen/facebook.com

U izjavi za portal „Glas Zaječara“ v.d. direktor JKP „Timok održavanje“ Vice Lalić izjavio je da igračke za decu na bazenu nisu montirane, već su postavljene samo za slikanje.

“ Igračke trenutno nigde nisu montirane, postavljene su samo za slikanje ali još nigde nisu fiksno montirane. Igračke nisu u planu da budu fiksno montirane na betonskoj površini.

Hvala Vam na pokazanoj brizi za bezbednost naše dece“, izjavio je Lalić za „Glas Zaječara“.

Međutim, na bazenu smo zatekli totalno drugačiji prizor.

Mališani su itekako uživali, u kako Lalić ističe igračkama postavljenim samo za slikanje… koje nisu pričvršćene na adekvatan način za podlogu i bez dodatne zaštitne podloge ukoliko dođe do pada.

Podsećamo, Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta stupio je na snagu 25. avgusta 2018.godine, a njime se uvode standardi za izgled i bezbednost svakog dečijeg igrališta kako bi se povećala bezbednost dece.

Ovim pravilnikom je definisano i to da ako se detetu nešto dogodi na igralištu, odgovornost je na vlasniku istog.

2 komentara

  • WC LALIĆ je pravi manipulator..seoski đilkoš koji ne zna gde se nalazi..mali je malo zapušten tako mu nemjte zamerati..

  • kaze WC LAIĆ – Hvala Vam na pokazanoj brizi za bezbednost naše dece“, izjavio je Lalić za „Glas Zaječara“.
    A koje to „naše“dece WC LALIĆU??? ko si bre ti da se brineš o bezv+bednosti NAŠE dece???idi čuvaj ovce kod tasta ako te i on ne otkači ….nisi za bolje..planina je za tebe…

Dodaj komentar