fbpx
Društvo

Akcije dobrovoljnog davanja krvi na novoj lokaciji u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Crveni krst Zaječar od sada će organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi na novoj lokaciji, u Krfskoj ulici, preko puta marketa „Idea“ u Zaječaru. U ovim prostorijama, koje je lokalna samouprava dala Crvenom krstu na korišćenje, već je realizovana prva ovakva humana akcija. U ovoj akciji prikupljeno je 78 jedinica krvi.

Među davaocima je i šezdestdvogodišnji Ljubiša Miljković iz Zaječara, koji se odaziva ovim akcijama već tri decenije, a krv je dao više od 100 puta.

“Počeo sam da se odazivam akcijama kada sam imao 25 godina, od tada do danas, ne propuštam nijednu akciju, jer smatram da ukoliko smo u mogućnosti uvek treba da pomognemo nekom. Takođe, i moje sinove sam usmerio u tom pravcu da i oni budu dobrovoljni davaoci. Svakom bih preporučio da bude dobrovoljni davalac”, kaže Ljubiša Miljković, višestruki davalac krvi.

Ljubiša Miljković, višestruki dobrovoljni davalac krvi; FOTO: zajecaronline.com

Nove prostorije Crvenog krsta u samom centru Zaječara, neće služiti samo za organizovanje ovakvih akcija, već će se u njima realizovati i druge aktivnosti zaječarskog Crvenog krsta.

“Mnogo nam je značajan ovaj prostor, zato što je u centru grada, zato što je svima dostupan i zato što je vidljiv. Od svih akcija, najvažnija nam je dobrovoljno davanje krvi. Međutim, u ovim novim prostorijama organizovaće se i druge aktivnosti zaječarskog Crvenog krsta, i što se tiče i dece i starijih i osoba sa invaliditetom. Zahvalila bih se lokalnoj samoupravi koja je dala na korišćenje ovaj prostor”, poručila je Ivanka Jović, predsednica Crvenog krsta Zaječar.

FOTO: zajecaronline.com

Akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvali su se svi humani građani kao i Nezavisni sindikat policije – Koordinacioni centar Zaječar i JKSP “Zaječar”.

“Velika mi čast što nam je ukazana prilika da kao učesnici u dobrovoljnom davalaštvu budemo prvi u novoj namenskoj prostoriji, od strane Crvenog krsta. Nezavisni sindikat policije-KC Zaječar tradicionalno već godinama unazad daje puno učešće u okviru akcija dobrovoljnog davanja krvi. Mogu da kažem da trenutno u našoj Policijskoj upravi imamo preko 50% dobrovoljnih davaoca krvi. To je na neki način satisfakcija da nastavimo u istom trendu. Želimo i da nove zaposlene u policiji usmerimo da učestvuju u ovakvim akcijama”, istakao je Igor Stojadinović, predsednik KC Zaječar – Nezavisnog sindikata policije.

Rukovodstvo Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar dodelilo je zahvalnicu zaječarskom Crvenom krstu: Vladan Marković – Crveni krst Zaječar i Igor Stojadinović – predsednik KC Zaječar – Nezavisnog sindikata policije; FOTO: zajecaronline.com

“Ovo je još jedna u nizu akcija dobrovoljnog davanja krvi, kojoj se JKSP “Zaječar” odazvalo. Mi se uvek odazivamo svim akcijama gde možemo da pomognemo građanstvu. Zadovoljni smo što smo ovu akciju realizovali u novom objektu. Odaziv zaposlenih JKSP “Zaječar” je više nego zadovoljavajući”, rekao je Željko Nedović, JKSP “Zaječar”.

Akciju davanja krvi realizovali su Crveni krst Zaječar i Služba za transfuziju krvi iz Niša. Do kraja meseca biće još ovakvih akcija, a iz Crvenog krsta apeluju na sve humane ljude da se ovakvim akcijama odazivaju u što većem broju.

FOTO: zajecaronline.com

 

 

Dodaj komentar