fbpx

Besplatnih koncerata u Zaječaru će ipak biti

Preporuka:

Tri šahistkinje iz Zaječara plasirale se na Kadetsko prvenstvo Srbije

Takmičari koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim i opštinskim takmičenjima učestvovali su na kadetskom prvenstvu centralne Srbije u...

Zaječarac u kući pronađen mrtav- ruke su mu bile vezane!

Slobodan Z. (76) nađen je mrtav u porodičnoj kući na uglu Pop Lukine i Katanićeve ulice u Zaječaru. Čovek je...

Predavanja iz prve pomoći za zaječarske penzionere

U Klubu starih 65+, u Krfskoj ulici u Zaječaru, u okviru programa Briga o starima Crvenog krsta Srbije, u...
- Reklama -

I pored toga što je Gradska uprava Zaječar pokušala da zabrani organizovanje manifestacija “ Veče strogradskih orkestara“ i „Za rock scena 2019“ na gradskom trgu, organizator Branko Grujić izdejstvovao je da se pomenute manifestacije ipak održe. Umesto na zaječarskom skveru, Zaječarci će moći da uživaju u starogradskim pesmama i nastupima zaječarskih rock bendova u dvorištu Dečijeg centra.

„Veče starogradskih orkestara“ i „Za rock scena 2019“, dve manifestacije potpuno besplatne u kojima su građani Zaječara mogli da uživaju tokom avgusta na Gradskom trgu najpre su otkazane zbog toga što je Gradska uprava odbila zahtev Grujića da na skveru organizuje pomenute koncerte.

Kao razloge za to u Gradskoj upravi Zaječar naveli su da je Odlukom o komunalnom uređenju grada propisano da se zauzeće javne površine može odobriti samo ukoliko ne ometa normalno kretanje pešaka, odnosno ako postoji obezbeđen pešački prelaz od 1,60 m. A montiranjem bine u svojoj osnovi koja je površina 49 m2 došlo bi do smanjenja neophodnog pešačkog prolaza, piše u oblazloženju.

A kao drugi razlog navodi se da podnosilac zahteva Grujić kao fizičko lice nije registrovan za priređivanje kulturno-umetničkih delatnosti.

Podsetimo, prema rečima Grujića, problem je nastao još tokom organizovanja „Večeri sevdaha“ 24. jula na Popovoj plaži, kada voditeljki (koju je Grujić lično angažovao) nije dozvoljeno da se popne na binu i vodi program.

Bilo kako bilo, manifestacija pod nazivom „Za rock scena 2019“ najavljena je za 20. i 21. avgust u 20 časova u dvorištu Dečijeg centra u Zaječaru. Dok je „Veče starogradskih orkestara“ zakazano za 27. avgust u istom terminu

Organizatori su: Dečiji Centar Zaječar,  Muzičari grada Zaječara i MG Studio.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: