fbpx
Društvo Izdvajamo

Gradska uprava Zaječar zabranila “Veče starogradske muzike” na skveru

“Veče starogradskih orkestara” i “Za rock scena 2019”, dve manifestacije potpuno besplatne u kojima su građani Zaječara mogli da uživaju tokom avgusta na Gradskom trgu otkazane su. Razlog je, prema rečima Branka Grujića, organizatora ovih manifestacija, taj što je Gradska uprava odbila zahtev Grujića da na skveru organizuje pomenute koncerte.

“Veče Starogradskih orkestara” planirano za sredu 7. avgusta na zaječarskom skveru, zabranjeno je i otkazano, kaže organizator Branko Grujić, jer gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i Skupština grada nisu dozvolili da se ova manifestacija održi u organizaciji muzičara grada Zaječara i MG studia. Pored pomenute manifestacije otkazana je i manifestacija ZA Rok scena 2019 iz istih razloga.

Problem je prema rečima Grujića, nastao još tokom organizovanja “Večeri sevdaha” 24. jula na Popovoj plaži, kada voditeljki (koju je Grujić lično angažovao) nije dozvoljeno da se popne na binu i vodi program.

“Još tada mi je direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić rekao da se naša saradnja otkazuje i da najavljene manifestacije “Veče starogradskih orkestara” i “Za rock scena 2019” neće biti organizovane.

Međutim, u dogovoru sa zaječarskim muzičarima odlučili smo da zaječarskoj publici ne uskratimo to zadovoljstvo, pa smo odlučili da te koncerte ipak organizujemo. To nam je ipak ovim rešenjem uskraćeno od strane Gradske uprave.

Očigledno je da nekome smetaju manifestacije koje ništa ne koštaju, jer niko nema ne može da se “ugradi””, rekao je Grujić za “Zaječar online”.

Grujić je danas od strane Odeljenja za urbaniozam, građevinske i komunalne poslove dobio rešenja u kojima se navodi da manifestacije “Veče starogradskih orkestara” i “Za rock scena 2019” neće moći da organizuje iz dva razloga:

  1. jer je članom 42. stavom 1. Odlukom o komunalnom uređenju Grada Zaječara propisano da se zauzeće javne površine može odobriti samo ukoliko ne ometa normalno kretanje pešaka, odnosno ako postoji obezbeđen pešački prelaz od 1,60 m. A montiranjem bine u svojoj osnovi koja je površina 49 m2 došlo bi do smanjenja neophodnog pešačkog prolaza, piše u oblazloženju.
  2. kao drugi razlog navodi se da podnosilac zahteva Grujić kao fizičko lice nije registrovan za priređivanje kulturno-umetničkih delatnosti.

Bez obzira na to što ove godine “Veče starogradske muzike” i “Za rock scena 2019” neće biti organizovane u Zaječaru, Grujić kako kaže neće odustati.

Branko Grujić

” Ja sam kupio binu, koja će mi diti dopremljena na proleće sledeće godine. Tako da više neću morati ni sa kim da pomenute manifestacije organizujem, pa ni da dolazim u situaciju da se pravdam da li sam ja organizator ili su-organizator.

U dogovoru sa muzičarima mi nećemo odustati od ideje da Zaječarcima svake godine priređujemo besplatne koncerte za njihovu dušu, jer smatramo da naši sugrađani to zaslužuju.

Ja lično to činim iz razloga što su mi moji sugrađani početkom 90-tih godine mnogo pomogli kada je moj sin koji je tada imao samo 6 meseci bio bolestan. Tako da im to nikada ne mogu zaboraviti”, rekao je Grujić.

On je podsetio da će 14. avgusta u dvorištu “Dečijeg centra” Zaječar biti priređen humanitarni koncert na kome će nastupiti brojni pevači iz Zaječara i okoline, kao i grupa „Zlatni prsti“ i orkestar „La Banda“.

Od svog humanog cilja Grujić kako kaže neće odustati, jer manifestacije koje organizuje iz ljubavi, najviše vrede!

 

 

 

3 komentara

  • a šta očekivati od NAJGORE VLASTI IKADA U ZAJEČARU!!!BOŠKO NIČIĆ!!!BULUMENTA!!!PODGUZNE MUVE!!! NAJGORI!!!! Odpevaće vama Momčilo Radenković neku pesmicu!!!SRAM VAS BILO!!!!!OLOŠ BELOSVETSKI !!!!A trebamo se svi okupiti i da KONCERTA BUDE!!! da vidimo ko će rasturiti narod…NAPOLJE BAGRA!!!

  • Bravo,gospodine Grujicu na Vasoj konstataciji da ne mogu gospoda da se “ugrade”,tako da ce polako ovo biti mrtav grad,bez ijedne manifestacije,ali kad gradonacelnik naredi mora tako,

Dodaj komentar