Kultura

3. Festival malih pozorišnih formi u Zaječaru nastavljen komedijom „Dr Feler”

FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Festival malih pozorišnih formi, treći po redu, nastavljen je u zaječarskom teatru urnebesnom komedijom „Dr Feler“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića, koji je i reditelj ove monodrame.

Zaječarska publika smejala se do suza tokom jednočasovnog trajanja predstave, a Boža Marjanović je potvrdio tezu da je umetnost terapija za dušu.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

„Dr Feler“ je još jedna duhovita monodrama o našim naravima i mentalitetu koja stiže iz pozorišne kuhinje glumca Dragana Bože Marjanovića. Kroz prizmu dr Felera, pratimo svojevrsnu vivisekciju društva na šaljiv i satiričan način. Osvrćući se na razne društvene pojave i anomalije koje otvaraju mnoga pitanja, dr Feler pokušava ne samo da jednostrano daje odgovore već i da prisutnu publiku uključuje u rešavanje problema. I sve to uz nezaobilazan i krajnje simpatičan dijalekt juga Srbije.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Zaječarska publiku pamti Božu Marjanovića po predstavama „Zakasotina“ 1 i 2, ali i po predstavi Leskovačkog pozorišta „Otac“, švedskog pisca Augusta Strindberga.

Festival malih pozorišnih formi nastavlja se danas u 12 sati predstavom o poznatoj srpskoj slikarki „Nadežda Petrović – autoportret u množini“ koji je po tekstu Miljane Đorđević, režirala Dragana Jovanović. Cena ulaznice je 200 dinara.

U okviru 29. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, u pratećem programu, prikazan je dokumentarni film o glumcu Desimiru Desku Stanojeviću „ŽIVOT JE MJUZIКL“, u sali Centra za kulturu u Kotlujevcu. Sinoć je odigrna i predstava Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada „Smederevo 1941.“. Predstava je posvećena glumcima Srpskog narodnog pozorišta nastradalim u smederevskoj eksploziji 5. juna 1941. godine.

Izvor: NPTK CK “Zoran Radmilović” Zaječar

 

Dodaj komentar