fbpx
Društvo

Ratomir Marinković: Zbog loših odluka mladi nam odlaze iz zemlje (VIDEO)

Prošlog petka, 22 februara po šesti put građani Zaječara okupili su se na Trgu Nikole Pašića da podrže borbu da se država vrati u pravne okvire, a institucije stave u službu građana, a ne diktatorskog režima.

Najglasniji među njima svakako je bio jedan i od najstarijih učesnika, 75-ogodišnji zaječarac Ratomir Marinković, koji je okupljenim građanima, ali pre svega penzionerima poručio da je on odlučio da se bori, ne zarad sebe i lične koristi, već zarad mladih ljudi koji ne smeju više napuštati našu zemlju.

” Niko me nije doveo silom, nisu me dovezli autobusom, nisam dobio sendvič ni dnevnicu. Hvala Bogu još uvek mogu da je zaradim. Jer ja nisam “oni”.

Ja sam 1 od pet miliona građana, radnik sam, penzioner, zanatlija i građanin Zaječara od 1958. godine.

Teško živimo, znam, borba je svakog dana, ali ja želim da prošetam i ukažem na uzroke ove krize u koju naša Srbija neumitno tone”, istakao je Marinković.

On je kako je naveo pratio brojna politička dešavanja u zemlji, ali i svetu od 1964. godine. Lažnih ideologija je uvek bilo, ali kako je rekao, nikada nije kao sada.

” Naselje, sredina i vaspitanje tri su bitna faktora za formiranje svačije ličnosti.

Kakav je to naš moral kad u našoj sredini postoje podkupljene i nepostojeće institucije, koje samo služe da ih krši vladajuća klasa.

Naša vladajuća struktura želi da zauzme sve, pa i naš društveni život.

Vaspitavaju nam decu tako što vaspitače i učitelje voze po autobusima na mitinge.

Naše prijatelje Kineze smeštaju u katakombama u Boru i Prahovu.

Uskoro će nam umesto maternjeg u škole nametnuti kineski jezik.

Mi smo narode robovi, a oni robovlasnici”, poručio je Marinković.

On je naveo da ćemo, dok Kinezi vade bakar i zlato iz naše zemlje mi biti prinuđeni da gajimo pirinač. Marinković je podsetio da nam silnim rijaliti programima na pet propagandnih televizija truju našu mladež.

” Zato sam ovde da probudim penzionere, da ih pitam da li mirno spavaju dok deca odlaze.

Ja ne spavam mirno, jer sam bio u tuđini daleke sedamdesete godine i video da njihovo sunce nije naše sunce”, istakao je Ratomir.

On je sa Trga Nikole Pašića u Zaječaru svim mladim ljudima poručio da ne tuguju već da se bore za svoju zemlju. A penzionerima da se probude i shvate da zbog njih i njihovih odluka mladi kupuju karte u jednom pravcu i odlaze.

Pogledajte govor Ratomira Marinkovića iz Zaječara:

VI protest "1od5miliona" u Zaječaru

Ratomir Marinković, penzioner iz Zaječara na VI protestu Zaječar #1od5milionaVečeras sam ovde da poručim svim mladim ljudima da ne tuguju već da se bore za svoju zemlju. A penzionerima da se probude i shvate da zbog njih i njihovih odluka mladi kupuju karte u jednom pravcu i odlaze.

Gepostet von Online TV – Zaječar am Samstag, 23. Februar 2019

Sedmi po redu građanski protest #1od5 miliona održaće se u Zaječaru u petak 1. marta od 18h na Trgu Nikole Pašića.

Dodaj komentar