Kultura

Završena etno manifestacija „Vražogrnački točak“

37. „Vražogrnački točak“, manifestacija narodnih običaja i tradicije, završila se u subotu, 10. avgusta. Odluka predstavnika Saveza amatera Srbije Zorana Katića je da, na Republičkom saboru najboljih izvornih folklornih grupa u Gornjem Milanovcu učestvuje KUD „Neresnica“ iz Neresnice, kao i pevačka grupa „Jelek“ iz Zaječara, a da na Oplenačkoj berbi u Topoli učestvuje KUD „Petar Radovanović“ iz Zlota.

Na početku večeri održano je takmičenje u pripremi gulaša, a nagrađenima je zahvalnice uručio predsednik Mesne zajednice Slobodan Ilić. Zahvalnice je uručio i učesnicima kulturno-umetničkog programa.

U takmičarskom delu publici su se predstavili: KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Neresnica“ iz Neresnice, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Jasenica“ iz Negotina i KUD „Rudna Glava“ iz Majdanpeka.


Ovoj smotri narodnih običaja prisustvovao je i predstavnik Saveza amatera Srbije Zoran Katić, koji će odlučiti pobednika i selektovati grupe za Republički sabor najboljih izvornih folklornih grupa u Gornjem Milanovcu, kao i za „Oplenačku berbu“ u Topoli.

Ovu lepu manifestaciju organizovali su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara. Pokrovitelj je grad Zaječar.

Dodaj komentar