fbpx

Zatvorene sve pijace u Zaječaru tokom trajanja vanrednog stanja

Preporuka:

Pokrenuta humanitarna akcija za pomoć ugroženom stanovništvu na području Zaječara

Zajedničkim snagama Grad Zaječar, Crveni Krst, volonteri i ljudi dobre volje, koji su na raspolaganje stavili svoja dostavna vozila,...

Registrovano još 54 slučajeva, u Srbiji ukupno 301 slučaj zaraze korona virusom

U Srbiji je danas registrovano još 54 slučajeva zaraze korona virusom. Ukupno 301 potvrđen slučaj COVID 19 neračunajući 15...

Vučić: U Srbiji se još neće zatvarati gradovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras na konferenciji za medije da se još neće zatvarati gradovi u Srbiji...
- Reklama -

Javno komunalno preduzeće „Higijena“ Zaječar naredilo je da se i zelene i robne pijace na teritoriji grada zatvore za vreme trajanja vanrednog stanja.

Snabdevanje građana vođem i povrćem obavljaće se preko maloprodajnih objekata i piljara.

„Pošto, i pored svih preduzetih, izuzetnih, mera higijenizacije i dezinfekcije od strane radnika JKP “Higijena” – Zaječar, jedan broj građana (ne mali) na pijacu dolazi kao da nije vanredno stanje, ne poštujući mere nošenja zaštitne opreme, a to je uočeno i kod pojedinih prodavaca, Štab za vanredne situacije Grada Zaječara, na preporuku struke uključene u rad Štaba, doneo je naredbu o potpunom zatvaranju svih gradskihg pijaca u Zaječaru„, istakao je preko društvenih mreža gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Takođe je doneta odluka o momentalnom uklanjanju svih tezgi za prodaju polovne garderobe i druge robe sa, kako Ničić ističe, „divlje“ pijace preko puta bivše autobuske stanice u Bulevaru Zorana Đinđića.

Takođe je JKP „Higijena“ Zaječar naloženo je hitno izmeštanje tezgi zelene pijace na gornji nivo kako bi se, ukoliko se ponašanje građana u smislu poštovanja mera izmeni, ista otvorila u prostoru gde je vazdušno strujanje veće čime se smanjuje rizik prenošenja virusa.

Štab će, prema rečima gradonačelnika, pratiti situaciju i u skladu sa poštovanjem epidemioloških mera na vreme reagovati.

Upozoravaju se vlasnici bitika i sličnih maloprodajnih objekata da mnogi ne poštuju higijenske i epidemiološke mere (obaveza prodavaca i kupaca nošenja maski i rukavica i postavljanja dezinfekcionih posuda za obuću ispred ili na ulazu u lokal) te se upozoravaju da će Štab, ukoliko se isto nastavi, zatvoriti (zabraniti rad) svih lokala, navodi Ničić.

Mole se zakupci kojima je ostala roba na pijaci istu pokupe sutra 26.03.2020 u jutarnjim časovima bez prava prodaje.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: