Društvo

Zašto kasne plate radnicima zaječarskog Vodovoda? (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Dugovanja potrošača prema Javno komunalnom preduzeću Vodovod samo za proteklu godinu iznose oko 180 miliona dinara.

Međutim, i pored visokih potraživanja ovo preduzeće uspešno održava svoju likvidnost, izjavio je Marko Paunović, direktor zaječarskog Vodovoda.

Na žalost, zbog nemogućnosti da se od bužetskih korisnika, kao što su gradske ustanove i nelikvidna i preduzeća pod stečajem, naplate potraživanja, radnicima Vodovoda plate kasne već nekoliko meseci.

„Najveći broj zaposlenih su ljudi koji predano i veoma teško rade u vrlo često nemogućim uslovima. Međutim, kao i svaki drugi građanin tako i zaposleni u ovom preduzeću imaju svoje potrebe i obaveze i oni su, možemo reći, u prilično teškoj situaciji. Trenutno smo u takvoj situaciji da isplaćujemo zaradu za septembar mesec 2015. godine“, rekao je Paunović.

Ukupne obaveze za plate radnika zaječarskog Vodovoda iznose oko 50 miliona dinara, dok su dugovanja budžetskih korisnika 58 miliona. Sa njihovom naplatom, prema rečima direktora problem zaostalih zarada za radnike Vodovoda bio bi na obostrano zadovoljstvo uspešno na rešen.

„Mi smo sa budžetskim korisnicima u toku decembra potpisali dugoročni reprogram sa rokom otplate do 36 meseci. Nadamo se da će Gradska uprava ispoštovati navode iz sporazuma i izmiriti ovu obavezu prema nama, koja bi bi bila dovoljna da se zatvore sve obaveze prema zaposlenima, ali i da ostane nekih sredstava preko toga“, dodao je Paunović.

Inače, radnicima JKP Vodovoda u 2016. godini isplaćeno je 11 zarada, a prema rečima direktora Paunovića osnovni cilj u ovoj godini je da trend kašnjena sa isplatom zarada bude napokon zaustavljen.

Pogledajte prilog „Online televizije“:

Dodaj komentar