Društvo Izdvajamo

Zasedao Štab za vanredne situacije u Zaječaru: Donet Zaključak o ograničavanju radnog vremena

FOTO: zajecaronline.com

Na jučerašnjoj sednici gradskog ŠVS Zaječar donete su sledeće mere, a to je da se restoranima, kafićima, barovima i sličnim objektima ograničava radno vreme 31. decembra i 1. januara tako da mogu da rade od 5 do 18 časova, a trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda mogu da rade do 20 časova.

Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, br. 84/18) i člana 6. Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara“, br. 70/20), Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na sednici održanoj 29.12.2020. godine, doneo

ZAКLJUČAК

o ograničavanju radnog vremena

​I Počev od 29.12.2020. godine pa do 11.01.2021.g. OGRANIČAVA SE radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.), pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri i sl.), objekti u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote), priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice i sl.), dečije igraonice kao i delatnosti u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično)tako da ti objekti mogu raditi od 05.00 do 20.00 časova.

​Ograničenje iz stava 1. ovog Zaključka se ne odnosi na radno vreme:

​- apoteka i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenom u stavu 1. ovog Zaključka

​- trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda mogu da rade do 21.00 čas.

​U ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, barovi i sl.) nije dozvoljeno puštanje muzike niti izvođenje bilo kakvog muzičkog sadržaja.

​Do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije, ostaje na snazi zabrana organizovanja sportskih dešavanja i treninga u sportskoj hali na Кraljevici.

​Ustanove koje obavljaju delatnost u oblasti kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, biblioteke, istorijski arhiv, folklorna društva i sl.) mogu obavljati samo one delatnosti koje ne podrazumevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru, te je istima zabranjeno organizovanje bilo kakvih kulturnih i drugih događaja u kojima učestvuje više lica. Ove ustanove mogu organizovati rad do 21 čas.

​II Objektima u kojima se pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.) ograničava se radno vreme u dane 31.12.2020. godine i 01.01.2021. godine, kada mogu da rade od 05.00 do 18.0 časova, a trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda mogu da rade do 20.00 časova.

​III Ovaj zaključak stupa na snagu odmah po donošenju.

​IV Za vreme važenja ovog Zaključka ne primenjuju se odredbe Naredbe Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara“, br. 63/20) koja propisuje ograničenje radnog vremena objektima iz stava I ovog Zaključka na drugačiji način.

​V Ovaj Zaključak objaviti na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Zaječara www.zajecar.info i u „Službenom listu Grada Zaječara“.

U Zaječaru, 29.12.2020. godine

Izvor: zajecar.info

Dodaj komentar