fbpx

ZASEDALI GRADSKI VEĆNICI: Pravo na naknade troškova za prevoz na teritoriji grada imaće samo…

Preporuka:

Pojedine ulice u Zaječaru danas bez struje

Zbog radova na mreži, potrošači pojedinih ulica u Zaječaru ostaće sutra, 7. novembra bez struje. Bez napajanja električnom energijom ostaće...

ZZJZ „Timok“ obeležava slavu Sveti Vrači

U četvrtak, 14. novembra Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru obeležava slavu Sveti Kozma i Damjan, poznatu kao...

FK „Timok“ obeležio klupsku slavu

Fudbalski klub "Timok" je u prisustvu fudbalera, članova stručnog štaba, čelnika i brojnih zvanica i prijatelja kluba obeležio klupsku...
- Reklama -

Na jučerašnjem zasedanju članovi Gradskog veća u Zaječaru usvojili su Odluku o utvrđivanju načina ostvarivanja prava zaposlenih, izabranih, imenovanih i postavljenih lica u organima grada Zaječara, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad Zaječar, kao i ostalim pravnim subjektima čijim zaposlenima grad Zaječar obezbeđuje prevoz, na naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada.

Zaposleni, funkcioneri kao i ostala lica kojima grad Zaječar obezbeđuje prevoz imaju pravo na naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak se rada za relacije gde nije organizovan javni prevoz, i to samo ukoliko ukupno rastojanje od mesta stanovanja do mesta rada prelazi kilometražu od tri prosečne stanice na kojima prevoznik obavlja prevoz, predviđeno je ovom odlukom.

Za relacije na kojima nije organizovan javni prevoz, zaposleni, funkcioneri, kao i ostala lica kojima grad Zaječar obezbeđuje prevoz imaju pravo na naknadu troškova prevoza u novcu i to u visini stvarnih troškova.

Kako je navedeno, stvarni trošak se utvrđuje tako što su zaposleni, funkcioneri i ostala lica kojima grad Zaječar obezbeđuje prevoz dužni da za svaki obračunski mesec prilože sve plaćene račune ili druge dokaze kojima se potvrđuje da je zaposleni koristio prevoz za dolazak i odlazak sa rada, kako bi obračunska služba primenila obračun za naknadu troškova.

Oni su, takođe, obavezni da dostave potvrdu Prevoznika da za tu relaciju nije organizovan javni prevoz.

Samom odlukom je propisano da će ona stupiti na snagu kada dođe do zaključenja ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije, između grada Zaječara i privatnog partnera -koncesionara.

Pravo na naknadu ovih troškova mogu ostvariti lica koja su u radnom odnosu na određeno vreme, kao i lica zaposlena na neodređeno vreme, pripravnici, lica koja su zasnovala radni odnos na probnom radu i lica koja su zasnovala radni odnos za obavljanje poslova van prostorija poslodavca.

Konačnu reč o ovoj Odluci daće gradski odbornici na skupštinskom zasedanju 25. jula.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: