Društvo

Zaposleni ,,Vodovoda” podržali novo rukovodstvo na čelu sa Nikolom Šarčevićem

FOTO: zajecaronline.com

Povodom aktuelnih dešavanja u JKP ,,VODOVOD” i održanog protesta 30. juna 2021. godine protiv rukovodstva, odredjeni broj radnika pružio je podršku aktuelnom rukovodstvu, rekavši da su saopštenja predstavnika sindikata neistina.

,,Ovim putem, svojim potpisom, zaposleni u JKP ,,Vodovod” Zaječar žele da pruže podršku novom rukovodstvu, koji su svojim rukovođenjem za više od dve godine zaustavili prethodno uništavanje vodovoda. Zahvaljujući v.d. direktoru Nikoli Šarčeviću zaposlenima su nadomeštena dugovanja za plate i sada se redovno isplaćuju, investira se u održavanje mreže i to u zameni azbestnih cevi, obnovljena je mehanizacija i oprema, te želimo da demantujemo sva lažna saopštenja i navode u medijima nekolicine zaposlenih koji su duži vremenski period odsutni sa rada. Pružajući podršku novom rukovodstvu želimo da nastavimo da dolazimo na posao u miru, da radimo i gradimo svim kapacitetima kako bi imali i dalje sigurnost u vidu redovne isplate naših zarada, kao i da skrenemo pažnju javnosti da se i naš glas čuje. Kako ne bi više mali broj zaposlenih, okupljenih u raznoraznim političkim grupama, vršili dalji pritisak na Gradsku upravu, gradonačelnika, Komisiju za izbor direktora ali i na sudstvo ispred kojeg su i izveli svoj sramni performans.

Bivšem rukovodstvu koje je pravosnažno osuđeno za privredni prestup bi postavili pitanje: Kako mogu objasniti, s obzirom da je cena vode promenjena odlukom Skupštine grada Zaječara u 2017. godini i da od tada pa do stupanju novog rukovodstva na dužnost nije bilo novca za redovne zarade, opremu i mehanizaciju a da sada, uvek na računima imamo više desetina miliona dinara i da su uredno izmirene sve obaveze, čime je zagarantovana sigurnost u radu našeg preduzeća.”

2 komentara

Dodaj komentar