fbpx
Društvo

Zaposleni u POŠTI od juče u štrajku! – Sindikat se izvinjava građanima!

Zaposleni u Pošti Srbije od juče su u štrajku, uz poštovanje minimuma procesa rada, saopštili su iz sindikata Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Nezavisnost“.

Kako navode iz sindikata reč je o socijalnom, a ne o političkom štrajku – o borbi za dostojanstven život zaposlenih koji su, i pored činjenice da je Pošta Srbije jedno od najuspešnijih javnih preduzeća, dovedeni na rub egzistencije.

„Pošta je od svih javnih preduzeća u najgorem položaju. Prema zvaničnim podacima prosečna neto zarada u Srbiji za decembar 2017. bila je 54.344,00 dinara. Prosečna plata u Beogradu za isti mesec iznosila je 68.207,00, a na jugu Srbije 44.399,00 dinara.

Prosečna plata zaposlenih u Pošti u mesecu decembru iznosila je 43.120,00 dinara. Ako se uzme u obzir činjenica da čak 80% zaposlenih u poštama prima platu manju od ovog proseka onda sve postaje daleko jasnije.“ – izjavio je za “Zaječar Online” predsednik sindikata „Nezavisnost“ – za regiju 4 – Zoran Vučeljić.

Mi koristimo priliku da se izvinimo svim korisnicima naših usluga, koji danas stoje u redovima i čekaju. Mi smo na licu mesta, u sali, korisnicima objašnjavali zašto je ovaj štrajk neophodan i zamolili ih za razumevanje.“ – dodao je Vučeljić.

Štrajkači poručuju da ovak štrajk nije hir, da nije reč o još jednom protestu pred izbore, već o legitimnoj akciji i borbi za goli opstanak i dodaju da imaju nformacije da će se od ponedeljka i ostali sindikati pridružiti štrajku, nakon čega će uslediti radikalizacija protesta, ukoliko ne dođe do dogovora!

Dodaj komentar