Predstavnici Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije uzeli su učešće na 4. Međunarodnom forumu o saradnji koji je održan 15. i 16. novembra na Zlatiboru,  a direktor RARIS-a, Vladan Jeremić je na panelu o Javno – privatnom partnerstvu predstavio projekat Regionalnog centra upravljanja otpadom Halovo.

Predstavnici RARIS-a su imali i niz bilateralnih B2B sastanaka sa organizacijama iz Turske, Češke i Bosne i Hercegovine na kojima je razgovarano o potencijalnoj saradnji.

U sklopu Foruma je održan i sastanak Regionalnih razvojnih agencija sa Nenadom Popovićem, Ministrom za inovacije i tehnološki razvoj. Tom prilikom je dogovorena intenzivnija saradnja sa Kabinetom Ministra Popovića oko pripreme projekta Tehnološkog parka u Boru.

4. Medjunarodni Forum je okupio predstavnike državnih institucija, razvojnih agencija, kao i drugih organizacija iz Turske, Mađarske, Češke, Rumunije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, koje pružaju podršku privredi u cilju razmene iskustva i uspostavljanja novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here