Politika

Zakazana sednica Skupštine grada po hitnom postupku

Na zahtev 28 odbornika za četvrtak 28. septembra zakazana je sednica Skupštine grada po hitnom postupku sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

Sednica je zakazana za četvrtak sa početkom od 11 sati sa jednom tačkom dnevnog reda –  Pretres predloga Rešenja o dodeli zvanja „Počasni građanin“ Zaječara u 2023. godini.

Za ovo zvanje predložen je prof. dr Milan Nedeljković, za rad i dostignuća od posebnog značaja za Grad Zaječar, u oblasti zdravstva.

U obrazloženju Zahteva za sazivanje sednice stoji da je neophodno da se sednica Skupštine održi najkasnije u četvrtak, s obzirom da je Dan grada 6. oktobra, kako bi se blagovremeno obavili svi tehnički i organizacioni poslovi. Takođe se ističe da ukoliko sednica ne bude održana u ovom roku, centralna svečanost, koja će biti organizovana povodom Dana grada i na kojoj se dodeljuju javna priznanja, ne bi bila organizovana na progodan način.

Da li su nadležni u ovom slučaju zaboravili da ovaj predlog uvrste u dnevni red skupštinske sednice koja je održana prošle nedelje i tako izazvali nepotreban trošak organizovanja nove sednice, ili će po starom dobrom receptu u „minut do 12“ dnevni red biti dopunjen?

Dodaj komentar