fbpx
Politika

Zajedno za Zaječar zakazuje sednicu za smenu gradonačelnika Ognjenovića

zankov joković

Inicijativa za sazivanje sednice Skupštine grada Zaječara sa samo jednom tačkom dnevnog reda, predlogom za razrešenje gradonačelnika Velimira Ognjenovića, koju je potpisima podržalo 22 odbornika još 27. aprila, neće biti održana, jer je taj zahtev ignorisao predsednik Skupštine grada.

Razlog koji predsednik Skupštine Stefan Zankov (SNS) ističe je to što je potpise sa inicijativom za smenu Ognjenovića u međuvremenu povuklo deset odbornika.

I dok dosledni inicijatori tvrde da je Zankov dužan da sazove sednicu čim dobije predlog, on to negira. Potvrdio je da je zahtev stigao, ali da je 10 odbornika ubrzo povuklo predlog, i pozvao se na članove poslovnika koji kažu da je u tom slučaju zahtev za sazivanje sednice bespredmetan.

Odbornička grupa „Zajedno za Zaječar – Ivan Joković“, međutim, smatra da pojedinačno povlačenje dela odbornika nema za posledicu potpuno povlačenje zahteva. Sednica je trebalo da bude zakazana u roku od sedam dana i da se održi u roku od 15 dana. Rok za zakazivanje, istekao je juče.

Tim povodom, IST Media je danas kontaktirala Ivana Jokovića kako bi saznali koje korake planira da preuzme „Zajedno za Zaječar“.

„Očekujemo od predsednika Skupštine grada da u skladu sa zakonom i poslovnikom zakaže sednicu, a ukoliko to ne uradi, to će učiniti predlagač. Stručne skupštinske službe su u obavezi da nam pomognu u tome, ali verujem da ćemo u tom smislu imati problem. Ukoliko pomoć izostane, mi ćemo sami otkucati zahtev za sazivanje sednice“, najavio je Joković .

On je uveren da su neki potpisnici peticije „podlegli pritiscima kojima su bili izloženi“, ali je veruje da će sednica biti zakazana. Da li će biti i održana i gradonačelnik smenjen, ipak zavisi od većine.

„Uopšte nemamo nameru da odustanemo od ove inicijative, iako očekujemo porast tenzija. Ipak, ne očekujem tenzije kao u vreme kada je predsednik Skupštine bio Saša Mirković“, kaže Joković.

ivan joković

foto: istmedia.rs

Potpise za smenu Ognjenovića su povukli: Miroslav Stojanović, Milan Nikolić, Dragana Milićević, Žikić Miroslav, Dragan Gogić, Jasmina Pijević, Anka Mladenović, Sanja Petrović, Isidor Marković i Herta Golubović.

U obrazloženju inicijative za smenu prvog čoveka grada na Timoku, navodi se da je odgovoran zbog nenamenskog, nesvrsishodnog, netransparentnog i neravnomernog trošenja novca iz budžeta grada Zaječara, i da je kao ovlašćeni izvršilac budžeta doveo u pitanje funkcionisanje lokalne samouprave.

Inicijativa je pokrenuta u trenutku kada Zaječar prolazi kroz jedan od najtežih perioda u poslednjih pola veka, sa praznom kasom i mnogim finansijskim problemima preduzeća i ustanova.

[box type=”shadow” align=”alignleft” class=”” width=””]Pročitajte: SKANDAL! GRAD ZAJEČAR PLAĆAO PRANJE I PEGLANJE KOŠULJA SAŠE MIRKOVIĆA (FOTO)[/box]

Dodatan motiv za ovakvu inicijativu, potpisnici su imali i nakon objavljivanja audio snimka na youtube kanalu, u kome Ognjenović pokušava da od jednog stranog investitora, koji je spreman da u Zaječar otvori fabriku, iznudi novac i zaposli sina u Nadzornom odboru.

Iako Ognjenović tvrdi da je snimak izmontiran i zatražio da policija istraži slučaj, nesumnjivo da je naneta ogromna šteta vladajućoj većini koju čini SNS.

Izvor: Istmedia

2 komentara

  • Ajde da se podsetimo sta nam je rekao novopostavljeni predsednik skupstine grada, citiram..”molim sve vas koji budete uocili bilo kakve nepravilnosti da mi se obratite jer ce se od sada pa nadalje raditi po zakonu…” itd, itd…i kad pogledate ista pesma kao i ranije,,,,kadar isti(SNS), podrska lazima i obmanama, zastita krimina i kriminalaca, to vam je narode nasa danasnja realnost. Ova prica vise nema nikakvog smisla jer kad pogledate sta se radi na globalu to se radi i u lokalu, zalosno je samo da mi kao gradjani Zajecara ne zasluzujemo ama bas nikakav boljitak i tacka. Prvi put smo glasali za lopove iz neznanja, mozda nekih pritisaka i lazi, pa smo onda trpeli kojekakve torture celnika ovog grada koji nisu cak ni iz ovog grada, i umesto pouceni mukama i torturama, mi jednostavno ne izadjemo na izbore i dozvolimo da manjina odluci u nase ime iiiii evo ga – ponovo dodje djavo na presto. Ako dragi nasi gradjani ako, uzivajte i u narednim godinama u blagodetima koje ce vam pruziti nasi celnici grada nasa “inteligencija – ha ha”, pruzice vam izobilje bede, nezaposlenosti, unistenja, gladi, poreza i taksi…eto to ste dobili.
    Zato dragi nasi sugradjani nemojte da kukate vec ponovo nabijte glave u pesak i trpite zulum ovdasnje vlasti – jer smo mi to trazili….
    Sta drugo reci verovatno ce se za 500 godina neko setiti da nesto i uradi za svoj grad i svoju drzavu…
    Sada svi glave dole i uzivajte!!!

Dodaj komentar