Društvo

Zaječarski zvaničnici u radnoj poseti Bugarskoj

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine –Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ Vladimir Đuričić  i reditelj iz Bugarske Žoro Ivanov, boravili su 28. februara u radnoj poseti Sofiji gde su se sastali sa najvišim predstavnicima kulture Republike Bugarske.

Sastanci su održani u Ministarstvu za kulturu i Nacionalnom dvorcu kulture. Tom prilikom dogovorena je saradnja na brojnim  projektima.

Zamenik ministra kulture Republike Bugarske Rumen Dimitrov izrazio je želju da Vladimir Đuričić i Žoro Ivanov budu selektori Prvog Balkanskog festivala komedije koji bi septembra ove godine trebalo da se održi u Nacionalnom dvorcu kulture u Sofiji.


Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine –Centra za kulturu „Zoran Radmilović“  prisustvovao je u sredu, 27. februara oproštajnom prijemu savetnika za kulturu Ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu  Xu Honga.

Xu Hong se posle dva puna mandata vraća u Kinu , ali je „u amanet“ svojim saradnicima , između ostalog, ostavio da nastave saradnju sa zaječarskim pozorištem.

1 komentar

Dodaj komentar