fbpx
Društvo

Zaječarski srednjoškolci pokazili svoje umeće u debati

foto: radiomagnum.rs

Takmičenje u debati održano je juče u Omladinskom centru u okviru završnice projekta „Uz debatu do pobede“, đačkog parlamenta Ekonomsko trgovinske škole.

Ekipe zaječarskih srednjoškolaca nadmetale su se juče u debati, a prema rečima Miloša Avramovića, predsednika đačkog parlamenta Ekonomsko trgovinske škole, na ovu ideju došli su kako bi, u okviru djačkog parlamenta, povećali broj svojih aktivnosti.

„Mi smo u okviru sednica djačkog parlamenta želeli pre svega da povećamo broj naših aktivnosti. Tako smo i došli na ideju da napravimo Debatni klub i da sa našim učenica, učenicima Ekonomske škole, započnemo razvijanje debatizma. Upravo u okviru tog projekta organizovali smo i brojne radionice u našoj školi, kojima su mogli da prisustvuju i učenici drugih škola“, kaže Avramović i dodaje:

„Današnje takmičenje u debati je završni dogadjaj projekta „Uz debatu do pobede“. Nadamo se da će u narednom periodu Debatni klub, koji je još uvek u fazi osnivanja, zaživeti i da će ovaj turnir u debati postati tradicionalan i da će se uključiti i učenici ostalih škola“.

Projekat je realizovan uz podršku Zaječarske Inicijative i Nacionalne zadužbine za demokratiju, a u okviru programa Mladi u pokretu 2016.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar