Politika

ZAJEČARSKI SOCIJALISTI SAGLASNI: Dačić ostaje predsednik SPS-a, a dr Mirko Nikolić predsednik Gradskog odbora stranke

Ivica Dačić predsednik Socijalističke partije Srbije dobio je punu podršku zaječarskih delegata za izbor na mesto predsednika stranke, dok je Dr Mirko Nikolić ostao na poziciji predsednika Gradskog odbora SPS-a, utvrđeno je na izbornoj konferenciji zaječarskih socijalista.

Sinoćnu izbornu konferenciju predsednik GrO SPS-a dr Mirko Nikolić iskoristio je da podseti da je Socijalistička partija srbije državotvorna stranka koja ne može i ne sme da ode u istoriju i da je za svojih 28 godina postojanja i rada prešla dug i trnovit put.

“ Već danas je jasno da se opstanak srpskog naroda i države zasniva na tekovinama politike Socijalističke partije Srbije.

U najtežim godinama, za Socijalističku partiju Srbije, kada socijalisti nisu bili u modi, kada su mnogi verovali da SPS odlazi u istoriju, partiju preuzima Ivica Dačić.

Vizionarske odluke koje je donosio su lako prihvatane u samoj Socijalističkoj partiji.

On je izgovorio i čuvenu rečenicu „Ne znam ko će biti predsednik, ali znam ko će biti premijer“.

Mi smo deo istorije ovog naraoda i države, i mnogi koji su hteli da nam vide leđa, nestali su sa političke scene“, istakao je dr Nikolić.

On je podsetio da SPS danas učestvuje u vlasti u oko 120 lokalnih samouprava, opština i gradova, među kojima je i Zaječar. Rejting SPS je danas od 10 do 12%, rejting Ivice Dačića i mnogo veći.

A da je nakon 5. oktobra čuvene 2000. godine opstanak mladih ljudi u zemlji – glavni cilj Socijalističke partije Srbije podsetio je sve prisutne u Zaječaru i Nikola Šainović, član predsedništva SPS-a.

„ 5. oktobra, ne slučajno tog datuma, u partiju su primljeni novi članovi, omladinici koji su napunili 18. godina.

Partija je preživela i izrodila novu generaciju.

Ta nova generacija će nositi partiju u budućnosti.

Ono sa čime idemo u budućnost su tekovine socijalizma, modernizovane za aktuelno vreme. Mladi i njihovo obrazovanje i perspektiva su naš glavni cilj i glavni zadatak“, rekao je Šainović.

Na skupu koji je juče održan u Velikoj sali bivše zgrade Komiteta izabrano je i 20 delegata koji će predstavljati zaječarski Gradski odbor SPS na 10. jubilarnom kongresu stranke koji je zakazan za 22. decembra u Sava centru u Beogradu.

Dodaj komentar