Ivica Dačić predsednik Socijalističke partije Srbije dobio je punu podršku zaječarskih delegata za izbor na mesto predsednika stranke, dok je Dr Mirko Nikolić ostao na poziciji predsednika Gradskog odbora SPS-a, utvrđeno je na izbornoj konferenciji zaječarskih socijalista.

Sinoćnu izbornu konferenciju predsednik GrO SPS-a dr Mirko Nikolić iskoristio je da podseti da je Socijalistička partija srbije državotvorna stranka koja ne može i ne sme da ode u istoriju i da je za svojih 28 godina postojanja i rada prešla dug i trnovit put.

“ Već danas je jasno da se opstanak srpskog naroda i države zasniva na tekovinama politike Socijalističke partije Srbije.

U najtežim godinama, za Socijalističku partiju Srbije, kada socijalisti nisu bili u modi, kada su mnogi verovali da SPS odlazi u istoriju, partiju preuzima Ivica Dačić.

Vizionarske odluke koje je donosio su lako prihvatane u samoj Socijalističkoj partiji.

On je izgovorio i čuvenu rečenicu „Ne znam ko će biti predsednik, ali znam ko će biti premijer“.

Mi smo deo istorije ovog naraoda i države, i mnogi koji su hteli da nam vide leđa, nestali su sa političke scene“, istakao je dr Nikolić.

On je podsetio da SPS danas učestvuje u vlasti u oko 120 lokalnih samouprava, opština i gradova, među kojima je i Zaječar. Rejting SPS je danas od 10 do 12%, rejting Ivice Dačića i mnogo veći.

A da je nakon 5. oktobra čuvene 2000. godine opstanak mladih ljudi u zemlji – glavni cilj Socijalističke partije Srbije podsetio je sve prisutne u Zaječaru i Nikola Šainović, član predsedništva SPS-a.

„ 5. oktobra, ne slučajno tog datuma, u partiju su primljeni novi članovi, omladinici koji su napunili 18. godina.

Partija je preživela i izrodila novu generaciju.

Ta nova generacija će nositi partiju u budućnosti.

Ono sa čime idemo u budućnost su tekovine socijalizma, modernizovane za aktuelno vreme. Mladi i njihovo obrazovanje i perspektiva su naš glavni cilj i glavni zadatak“, rekao je Šainović.

Na skupu koji je juče održan u Velikoj sali bivše zgrade Komiteta izabrano je i 20 delegata koji će predstavljati zaječarski Gradski odbor SPS na 10. jubilarnom kongresu stranke koji je zakazan za 22. decembra u Sava centru u Beogradu.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here